Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu Katliamı Kınadı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

bgstMimesis Haber / Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) yaptığı açıklama ile geçtiğimiz günlerde Charlie Hebdo mizah dergisine yapılan saldırıyı kınadı. BGST’nin açıklaması şöyle:

“Ortadoğu, Asya ve Afrika’da on binlerce masum insanı katleden, milyonlarca insana yaşamı zehir eden köktenci dinci militarizm geçtiğimiz Çarşamba günü Paris’te Charlie Hebdo mizah dergisini hedef alarak içlerinde karikatürist ve dergi çalışanlarının da bulunduğu on iki insanı öldürdü. Katliamın ardından devam eden olaylarda ölü sayısı on yediye yükseldi.

Charlie Hebdo, daha temkinli örneklerini geçmişte Türkiye’de de gördüğümüz türde, kural ve tabu tanımaz, anarşizan, her türlü otoriteyi acımasızca hicveden bir mizah anlayışını savunmaktadır. Charlie Hebdo’nun sert çizgilerinden sadece İslamın değil, Hristiyanlık ve Yahudiliğin de kutsal gördüğü kişiler ve değerler, ayrıca siyasetçiler ve her türlü otorite nasibini almaktadır. İfade özgürlüğünü hedef alan ve korkuyu batı metropollerinde de egemen kılmaya çalışan bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Bu tür saldırıların batıda ırkçılığı ve İslamofobiyi körüklemesi, buna karşılık pek çok insanın köktenci dinci militarizme bağlılığını artırması muhtemeldir. Dünyanın içine sürüklendiği şiddet sarmalına yol açan faktörlerin kolay bir çözümü olmadığını görmekle birlikte, insan yaşamını ve özgürlüğünü her türlü değerin önüne koyan söylem ve yaklaşımların bugün her zamankinden çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz.

Tüm sanatçıları, inanç liderlerini, entelektüelleri, siyasetçileri ve elbette tüm örgütlü toplumu kinizm ve nefretin değil barış ve tevazunun dilini hakim kılmaya davet ediyoruz.”

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.