Paris’te Katliam: Mizah Dergisine Saldırı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Charlie-Hebdo1Fransız haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Paris’teki merkezine saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 12 kişi hayatını kaybetti, beşi ağır 10 yaralı var.

Fransız yetkililer, hayatını kaybedenlerin sekizinin gazeteci, birinin bina görevlisi, birinin içerideki misafir ve ikisinin de polis olduğunu açıkladı. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, saldırıyı üç kişinin gerçekleştirdiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, olayın terörist bir saldırı olduğunu ve Paris’te ulusal güvenlik alarmına geçtiklerini söyledi. Saldırının ardından şehirde üst düzey güvenlik önlemleri alındı, Le Monde gazetesi çalışanları da korumaya alındı.

Saldırganların olay esnasında Allahuekber diye bağırdığı duyuldu.

Charlie Hebdo, İslam ülkelerinde rahatsızlık yaratan karikatürleriyle de tanınıyor… Dergi özellikle Muhammed peygamber konulu karikatürleriyle tepki çekmişti.

Dergi 2011 yılında ‘Charia Hebdo’ (Şeriat Hebdo) isimli bir sayı çıkarmış, derginin editörünün Muhammed peygamber olduğunu yazmıştı. Bu sayının ardından Charlie Hebdo binasına saldırı gerçekleşince, polis binayı koruma altına almıştı.

Polis, derginin genel yayın müdürü Stephane Charbonnier’nin de hayatını kaybeden gazetecilerden olduğunu açıkladı. Charb mahlasıyla çizen Charbonnier, 2013’ten bu yana El Kaide’nin listesinde bulunuyordu. Ölen diğer karikatüristlerin Cabu, Wolinski ve Tignous mahlaslı çizerler olduğu doğrulandı.

Saldırıda ayrıca Charles Hebdo’nun hisserdarlarından Bernard Maris de hayatını kaybetti.

Diken

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.