Serkan Fırtına’dan Yeni Kitap: “Tepegöz – Tiyatro Yazıları”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Sitemiz yazarlarından ve Efeler Belediyesi Sanat Yönetmeni Dramaturg-Yazar Serkan Fırtına’nın çeşitli gazete ve dergilerde tiyatro üzerine yazdığı yazılardan oluşan Tepegöz Tiyatro Yazıları adlı kitabı çıktı!

Tepegöz; oyun eleştirileri, tanıtımları, tiyatro kitapları üzerine incemeler ve çeşitli denemelerden oluşuyor.

Kitap hakkında yorumlar:

Prof. Dr. Ayşegül Yüksel (yazar-eleştirmen) “Serkan Fırtına tiyatro eleştirmeni ve incelemecisi olarak üretmeye erken başlamış bir genç meslektaşımız. Eleştirilerini, deneme ve tanıtım yazılarını topladığı bu kitabında okurlarıyla akademik ve uygulama düzeyindeki birikimini açıkgönüllülükle paylaşırken sorumlu ve içtenlikli bir tiyatro uzmanı duruşu sergiliyor. Çoğu yaşıtlarından epeyce farklı olarak, söylemini düzgün bir Türkçe ve yalın bir anlatım biçimiyle oluşturuyor.”

Nazif Uslu (yazar-oyuncu-yönetmen) “Serkan Fırtına, Tiyatro Gazetesi’nin neredeyse çıktığından beri her sayı düzenli olarak yazan isimlerden biri. Yazdığı tiyatro oyunları, denemeleri, öyküleri ve tiyatro eleştirileriyle birçok alanda ürün veren Fırtına, bu çalışmasında da tiyatro oyun eleştirileri, kitapları ve bazı denemelerinden oluşan özgün yazılarını bir araya getiriyor. Tiyatronun hangi alanında olursanız olun, Serkan Fırtına’yı takip edin, size yeni düşünme ufukları açacağına eminim.”

Enver Başar (tiyatronline.com) editörü “2010 yılından beri tiyatronline.com sitemizde yazan Serkan Fırtına klasik usulde sadece eleştiri gönderen bir yazar olarak değil de Tiyatroya hayatından içinden bakarak çok yönlü olarak yazdığı yazılar ile Tiyatronline her zaman artı değer katmaya devam etmektedir. Serkan’a katkılarından dolayı teşekkürü bir borç bilirim.

TEPEGÖZ tüm  kitap satış sitelerinde ve kitabevlerinde.

Paylaş.

Yanıtla