İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Eğitim Yönetmenliği tarafından, “2010 Okullarda” projesi kapsamında 24 Kasım- 24 Aralık ayı içerisinde, İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali gerçekleşecek.

İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali ile İstanbul’da yaşayan öğrenci ve öğretmenlerin güncel sanatın içinde yer almaları, farklı materyal, teknik ve disiplinleri kullanmaları ve özgün sanat çalışmalarını toplumla paylaşabilmeleri, bu yolla da sanat eğitiminin çocuk ve gençler için öneminin vurgulanması amaçlanıyor. Çocuklara ve gençlere yönelik güncel sanat etkinliklerini kapsayan İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Antrepo 5(Sanat Limanı 2. Bölüm), Haydarpaşa Garı ve Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

“İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ’’ ŞARTNAMESİ

A- Amaç

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Eğitim Yönetmenliği tarafından, “2010 Okullarda” projesi kapsamında 24 Kasım- 24 Aralık ayı içerisinde, İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali gerçekleşecek. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali ile İstanbul’da yaşayan öğrenci ve öğretmenlerin güncel sanatın içinde yer almaları, farklı materyal, teknik ve disiplinleri kullanmaları ve özgün sanat çalışmalarını toplumla paylaşabilmeleri, bu yolla da sanat eğitiminin çocuk ve gençler için öneminin vurgulanması amaçlanıyor.

B- Katılım Koşulları

Genel

1. Bienal, öğretmenleri rehberliğinde, anasınıfı, ilköğretim birinci, ikinci kademe ve lise öğrencilerinin her türlü sanatsal üretimine açıktır.
2. Konsept : “Değişiyorum Farkında mısın?” (Geniş bir kavram olarak değişim teması işlenecektir.)
3. Çalışmalar özgün ve konsepte uygun olmalıdır.
4. Teknik serbest
5. Ölçü serbest
6. Video art, ses- görüntü enstalasyonları, heykel, seramik, atık çalışması, karışık teknik, resim, fotoğraf, dans, müzik ve sahne performanslarını içerebilir.

Başvuru

1. 01 Kasım 2010 tarihi saat 19:00 akşamına kadar www.istanbul2010.org adlı linkten başvuru yapılabilir.

2. Aşağıda yer alan Katılım Formları doldurduktan sonra esra.celikkanat@istanbul2010.org adresine gönderilecektir.

3. 2010 AKB Adresi: İstiklal Caddesi Atlas Pasajı No: 131 Beyoğlu 34435 İstanbul, Adresine bireysel başvuru yapılabilir.

Teslim

1. Kabul edilen işler-çalışmalar-projeler 10 Kasım 2010 tarihine kadar Antrepo 5 (Sanat Limanı) Tophane Karaköy adresine teslim edilmelidir.

2. 10 Kasım 2010 tarihinden sonra çalışmaların asılması süreci başlayacak. (Her çalışmanın asılması için küratörlerin vereceği tarihte sergi mekanında olunması gerekmektedir)

3. Kabul edilen işler-çalışmalar-projelerin hazırlık aşamalarının yüksek çözünürlüklü fotoğraflarının ve işin açıklamasının (manifestosu) kaydedildiği CD işle birlikte aynı adrese teslim edilmelidir.

4. Ayrıca aşağıda yer alan Katılım Formu eksiksiz olarak doldurularak işle birlikte teslim edilmelidir.

C-Danışma Kurulu

Leyla Sakpınar, Sanatçı/ Sanat Eğitimcisi

Gazi Selçuk, Sanatçı/ Sanat Eğitimcisi

Maria Sezer, Sanatçı/ Sanat Eğitimcisi

Özcan Yurdalan/ Fotoğraf sanatçısı/Yazar,/Eğitimen

Şerafettin Turan /İl Milli Eğitim Müdür Yrd.

Gülçin Özdemir Aksoy/ Sanatçı/ Öğretim Gör.

Esra Çelikkanat/ Sanat Eğitimcisi

D-İletişim
İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Koordinatörü

Esra Çelikkanat

esra.celikkanat@istanbul2010.org

İstiklal Caddesi Atlas Pasajı No: 131 Beyoğlu 34435 İstanbul

0212 377 02 00

0530 640 13 96

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.