27 Kasım Uluslararası Drama Günü Bildirisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kısa adı IDEA olan ve Oluşum Drama Enstitüsü’nün üyesi bulunduğu “Uluslararası Drama, Tiyatro ve Eğitim Üst Birliği” Başkanı Patrice Baldwin, 27 Kasım IDEA Günü Bildirisi (Uluslararası Drama Günü) ile çağrıda bulunuyor.

27 Kasım IDEA Günü Bildirisi

Ortak Tutku, İnanç ve Eylem Altında Birleşme

IDEA (Uluslararası Drama, Tiyatro ve Eğitim Derneği) Günü 2010

Dünyanın her yerindeki çocukların ve gençlerin neşeyi ve mutluluğu deneyimleme; kendi hayatlarını ve dünyalarını istedikleri şekilde hayal etme şansları olmalıdır. Drama sayesinde biz, bireylerin farklı fikirlerle, diğer bireylerle ve yeni bakış açıları ile yakından ilişki kurmalarını güvenli ve estetik bir şekilde sağlayabiliyoruz.

Dramada, ortak kurguya hep beraber adım attığımızda, kendi gerçek duygu ve düşüncelerimizi de bu deneyime dahil ediyoruz. Değişimi de genellikle bu şekilde elde ediyoruz. Drama ve tiyatro, olumlu ve uyumlu bir şekilde bir araya gelerek  iletişim kurup birbirimize anlamlı karşılık verebilmemiz için eşsiz bir sosyal düşünme zamanı ve mekanı sunuyor.

IDEA, dünyanın pek çok yerinde destekçileri ve üyeleri olan bir kurumdur. IDEA dostları, çok çeşitli kültürler, farklı bağlamlar ve çevreler ile çalışıyorlar. Bazen okullarda ve diğer resmi eğitim enstitülerinde, bazen tiyatrolarda ve resmi olmayan çevrelerde. Bazıları dramanın programda kendi başına bir alan olarak kabul edildiği okullarda çalışırken; bazıları ise okulun drama da dahil olmak üzere hiçbir şeyi garanti etmediği yerlerde çalışıyorlar. Bazıları drama festivaline; bazıları drama yokluğuna sahip. IDEA içindeki bu inanılmaz çeşitlilik hem çok büyüleyici hem de çok düşündürücüdür.

IDEA günü, her 27 Kasım’da kutlanıyor. Bugünde, sizden, kendi hayal gücünüzü kullanarak kendi başınıza veya başkaları ile birlikte IDEA’ya, IDEA’nın çalışmalarına ve amaçlarına dair olan farkındalığı arttırmanızı rica ediyoruz. Bir performans hazırlayabilirsiniz, sanat alanında karar merciileri ile görüşme yapabilirsiniz, aramıza katılacak yeni IDEA üyelerine yol gösterebilir ya da IDEA hakkında bilgi sahibi olmayan kişilere bu dernekten bahsedebilirsiniz. Belki de, IDEA’dan haberdar olmayanlara IDEA gününe dair elektronik posta gönderebilirsiniz.

Drama gününü desteklemek, geliştirmek ve kutlamak için her ne yaparsanız yapın, sizinle aynı inancı ve tutkuyu paylaşan insanlarla aynı ruhun altında birleştiğinize emin olabilirsiniz. Bu insanlar dünyanın her yerindeler ve sizinle birlikte dramayı ve tiyatroyu her bir çocuk ve genç için “gerçek” kılmaya çalışıyorlar.

Patrice Baldwin
IDEA Başkanı

Çeviren: Gökçen Özbek
Oluşum Drama Enstitüsü Drama Lideri

Olusum Drama

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.