Uçaneller Tunus’ta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uçaneller Kuklaevi Tunuslu çocukları büyüledi. Ekip “Gün Işını” isimli oyunu Türkçe oynamasına rağmen Tunuslu çocuklar gösterileri dikkatle izledi.

Uçaneller Kuklaevi bu yıl 25.si yapılan Uluslararası Neapolis Çocuk Festivali’nde başkent Tunus, Nabeul ve Grombelia kasabasında gösterilerini sundu. 24.12.2010 da gösterilerini tamamlayan grup çocukların ve diğer ülkelerden katılan sanatçıların beğenisini kazandı. Oyun sonunda sahneye gelen çocuklar kuklaları yakından görmek için birbirleriyle yarıştılar.

Festival komitesi müdürü Hamadi Dimasi’de festival resepsiyonunda Uçaneller’in oyunundan övgü ile bahsederek katılımcılara “Gün Işını” adlı oyunu mutlaka izlemelerini önerdi. Uçaneller Kuklaevi birçok ülkeden de yeni festival davetleri aldı.

Festivale Irak, İran, Lübnan, Brezilya, Fransa, İtalya, Mısır, İrlanda, Ukrayna, Bahreyn,  Peru, Türkiye ve Tunus’tan çocuk tiyatrosu ekipleri katıldı.

Konu hakkında bilgi aldığımız Uçaneller Kuklaevi Genel Sanat Yönetmeni Mesut Rıdvan Sarıoğlu Tunus’ta kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirterek şunları söyledi:”Nabeul 13 bin kişinin yaşadığı küçük bir Akdeniz şehri. Nabeul’da iki farklı salonda gösteri yaptık. Uluslararası bir festivale 25.kez ev sahipliği yapıyorlar. Katılan ülkelere bakınca neredeyse tüm kıtalardan ülke var. Bu festivale katılmaktan büyük bir mutluluk duyduk. Oyunumuz ilk kez oynadıktan sonra festival komitesi başkanının resepsiyon konuşmasında ekibimizden söz ederek “Gün Işını”nı festivalin mutlak görülmesi gereken oyunlarından biri olarak açıklaması bizi onurlandırdı. Gelecek yıl için şimdiden “Bak Ne Kadar Kolay “ ile davet aldık. İyi işlerin salon yasakları ve anlamsız cezalarla engellendiği bir kasabada yaşasak da dünya iyi işleri kucaklayan bir yer. Bu arada üç farklı festivalden de katılım için teklif aldık. Festivale gözlemci olarak katılan farklı festival temsilcileri “Gün Işını” ile bizleri ülkelerindeki uluslararası festivallere davet ettiler. Ülkemizi ve küçük kasabamızı iyi temsil ettiğimize inanıyoruz. Ortaya çıkan sonuçlar da bu durumu doğruluyor.”

Öte yandan Uçaneller Kuklaevi basının da ilgi odağı oldu. Yazılı ve görsel basın mensupları da ekibe yer vererek övgüyle bahsederken Genel Sanat Yönetmeni Sarıoğlu ile söyleşi yaptı.

Uçaneller Kuklaevi ekibi 27 Aralık akşamı yurda dönecek.

Basın Bülteni

Paylaş.

Yanıtla