İBB Şehir Tiyatroları “27. Çocuk Şenliği” Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İBB Şehir Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu’nun düzenlediği “27. Çocuk Şenliği”, 30 Nisan 2011 Cumartesi günü saat 15.00’de Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde gerçekleştirilen kapanış töreni ile sona erdi. Törene, İBB Kültür İşleri Daire Başkan Vekili Hüseyin Öztürk, Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Beyhan Engin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdür Yardımcısı Uğur Tekin, şenliğe destek veren Beyoğlu, Kâğıthane, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim müdürleri, İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu, İBB Şehir Tiyatroları Müdürü Abdullah Kaplan ve İBB Şehir Tiyatroları sanatçıları katıldı.

Anatole Sokak Oyuncuları / Curcunabazlar’ın “Ben, Sen, O, Biz, Siz, Onlar” isimli oyununu, İBBŞT Çocuk Tiyatrosu’nun şenlik kapsamında gerçekleştirdiği atölye katılımcısı çocukların dans, kukla, oyun ve ritim gösterileri izledi. Törende şenliğe destek olan kurum ve kuruluşlara, İBB Şehir Tiyatroları’na çocuk oyuncu olarak gelip, sayısız oyunda rol aldıktan sonra emekli olmuş oyunculara teşekkür plaketleri verildi.

“27. Çocuk Şenliği”, 23 Nisan 2011 Cumartesi günü Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde yapılan törenle seyirciyle buluştu. Hasan Erkek’in yazdığı Ece Okay’ın yönettiği ”Çiçek Prenses” adlı yeni oyun ile başlayan şenlik, saat 13.00’teki Kukla Performans gösterisi ve sokak oyunlarıyla devam etti.

“27. Çocuk Şenliği” kapsamında İBB Şehir Tiyatroları sahnelerinde, 28 farklı çocuk oyunu çocuk seyircilerle buluştu. Şenlik boyunca tamamı ücretsiz olan söyleşilerin, atölyelerin, gösterilerin ve çeşitli çocuk oyunlarının sahnelendiği “Çocuk Şenliği”, bu yıl bir “Şehir Tiyatroları” buluşması niteliği de taşıyordu. Eskişehir, Antalya, Kocaeli, Bursa, Osmangazi ve Salihli Belediyesi şehir tiyatroları ile İstanbul içinden pek çok çocuk tiyatrosu da “27. Çocuk Şenliği”nin konukları oldu.

Bu yılki şenlikte çocuklarımızı sanatın farklı disiplinleriyle tanıştırmayı amaçlayan 16 atölye gerçekleştirildi. 11Nisan 2011’de başlayan bu atölyelerden bazılarının sonucunda çocuklarımızla İBB Şehir Tiyatroları oyuncularının birlikte hazırladığı gösteriler de şenlik kapsamında sergilendi.

Çocuk sağlığı ve gelişimi alanında, psikoloji alanında uzman isimler, kendileri de çocuk sahibi olan sanatçılar ailelerle söyleşiler gerçekleştirdi. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı da içine alan haftada İstanbul’un 5 bölgesinde; Gaziosmanpaşa’da, Kâğıthane’de, Fatih’te, Ümraniye ve Üsküdar’daki İBB Şehir Tiyatroları sahneleri, fuayeleri çocuklara aitti…

Paylaş.

Yanıtla