Çocukların Limyrası’nda Kapanış Etkinlikleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber – Antalya’nın Finike ilçesine bağlı Saklı Su köyünde gerçekleştirilen “Çocukların Limyrası” etkinliği, 13 Eylül Salı akşamı gerçekleşen tiyatro gösterisiyle son buldu. Etkinliğe katılan yaklaşık 50 çocuk, hem çalışmalarını sergiledi, hem de kendilerini izleyenlere tarihi eserleri korumanın önemini hazırladıkları tiyatro oyunu aracılığıyla aktardı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden öğretim üyeleri ve öğrencilerin yürütücülüğünde gerçekleşen Çocukların Limyrası etkinliğine toplamda 50 çocuk katıldı. Gösterinin hazırlanması ve çocukların ilk çalışmalarında öğrendiklerini uygulayabilmesi amacıyla maske, tiyatro, maket ve dans olmak üzere 4 ekip kuruldu. Maket ekibi çocukların gezdikleri, gördükleri ve hatta kullandıkları tarihi eserlerden sahne dekoru oluşturmaya yönelik çalışmalar yürüttü. Maske ekibi, lahitlerde ve tiyatro frizlerinde görünen portrelerden yola çıkarak her çocuğun kendi hayal gücünü kullanarak bir maske yapmasını sağladı. Dans ekibi, antik dönemde yapılan şenliklerden ilham alarak bir koreografi hazırladı. Tiyatro ekibinin çalışmalarını, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde faaliyet gösteren Taşkışla Sahnesi’nden tiyatrocular yürüttü. Bu ekip, tarihi kalıntıların kirletilmesini tartışan, geçmişte Limyra’da neler yapıldığını anlatan ve en sonunda da etkinliğin kısa bir özetini sunan bir piyes hazırladı. 4 gün boyunca yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkan bütün ürünler 13 Eylül Salı günü gerçekleşen tiyatro oyununda sergilendi.

Oyundan önce konuşma yapan İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Kuban ve Limyra kazısı başkanı Martin Seyer, çocuklarla birlikte yapılan bu çalışmanın tarihi miras hakkında farkındalığı arttıracağı vurgusunu yaptılar. Turunçova Belediye Başkanı, Saklı Su köyü Kaymakamı, Limyra’da devam eden kazı çalışmalarının başkanı ve kazı çalışanları ile çocukların aileleri oyunu ilgiyle izledi. Oyunun ardından çocuklara katılım belgeleri verildi.  Kapanış etkinliği, çalışmalarda çekilen fotoğrafların izlenmesiyle son buldu.

Öykü Gürpınar / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.