İstanbul’da Çağdaş Dans Zirvesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu sene 30 Eylül – 23 Ekim tarihleri arasında beşincisi düzenlenecek iDANS Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali, çağdaş dansın dünyaca ünlü koreografı Belçikalı Anne Teresa De Keersmaeker’in onu bir anda dünya çapında üne ulaştıran eseri ‘Fase’ ile açılıyor. Bimeras tarafından düzenlenen festivalde Türkiye’de ilk kez sahnelenecek Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich ile, 30 Eylül akşamı saat 20.30’da Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi’ndeki gösteriyle başlıyor. Bu yıl 51’inci yaşını kutlayan Anne Teresa De Keersmaeker’in kendisi de koreografide dans edecek.

Bu yılki temel kavramsal çerçevesi ‘İşte’ olarak belirlenen ve İstanbul’un çeşitli mekânlarında gerçekleşecek olan iDANS, çağdaş gösteri sanatları çalışmalarının her bir aşamasının nasıl bir ‘iş’ teşkil ettiğini; sanatsal ‘iş’lerin ‘yaratıcılık’ odaklı ekonomik ve sembolik üretime nasıl katkıda bulunduğunu tartışan araştırmalara, gösterimlere, kamusal alan yerleştirmelerine, sunumlara ve panellere yer verecek.

Ayrıca iDANS, 30 Eylül – 10 Ekim tarihleri arasında, yetişmekte olan koreograflar için düzenlenen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen uluslararası gezici gelişim programı ‘Europe In Motion’a ev sahipliği yapacak. Katılımcılar iDANS 05’in kaygıları ve sorularıyla ilgili ilk önermelerini ve yapım aşamasındaki çalışmalarını geliştirme şansına sahip olacaklar ve bunları 9 Ekim Pazar günü izleyiciyle paylaşacaklar.

Gelecek sezon Berlin’de

iDANS, bu yıldan başlayarak festivalin bir bölümünü her yıl bir başka dünya kentine taşıyacak. Birinci durağı ise, Berlin. Önümüzdeki sezon Türkiyelilerin Almanya’da ‘Misafir İşçi’ olarak göçmenliklerinin 50’nci yılı vesilesiyle özel bir uluslararası programla Berlin’de misafir olacak. Program hakkında ayrıntılı bilgi için:

www.idans.info

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.