Madonna’nın Dans Okulu Türkiye’de!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Televizyonlarda yayınlanan dans yarışmalarıyla birlikte, dans derslerine olan ilgi de büyük oranda arttı. Bu yoğun talep uluslararası yatırımcıların da dikkatini çekti.

Al Pacino, Michael Douglas, Madonna, Mel Gibson, Sienna Miller ve John Travolta gibi ünlü isimlere dans etmeyi öğreten Arthur Murray Franchised Dans Stüdyoları da ilk şubesini Nişantaşı’nda açarak Türkiye piyasasındaki yerini aldı.

Okulun sahibi Elçin Özer artan talebin başlıca nedeninin televizyonlarda yayınlanan dans yarışmaları olduğunu, bu yarışmalar sayesinde büyük şehirlerin rutin hayatından sıkılan insanların ‘dans’ın spor salonlarına alternatif olduğunu fark ettiğinin vurgusunu yaptı.

Özer sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar şimdiye kadar rutinden kurtulmak adına spor salonlarına akın ediyordu. Ancak zamanla spor salonlarının yerini daha eğlenceli bir egzersiz ve iletişimi daha yüksek olan dans dersleri aldı. Bu aktivite, TV programları ile de desteklenince dans kurslarının sayıları hızla artmaya başladı. Artık İstanbul’un hemen her mahallesinde bir dans okulu karşımıza çıkıyor. Oysa önemli olanın nicelik değil nitelik olduğunu bilmeliyiz. Türkiye’de dans dünyanın maalesef çok gerisinde. Dünya ülkeleriyle aramızda 30 yıllık bir fark olduğunu söyleyebilirim. Ancak artık bu açığı kapatıyoruz. Dans etmek zamanla her kesimden insanın hobisi haline geldi. Haftanın hemen her günü belli mekanlarda dans gecesi organizasyonları düzenleniyor. Ve katılım günden güne artıyor. Türkiye de en çok bilinen dans türleri Latin ve Tango. Latin dans, halk arasında daha çok Salsa adıyla biliniyor ve yaygın olarak bu dans üzerine aktiviteler düzenleniyor. Latin danslarından sonra sırayı Tango alıyor. Aslında Tangonun çeşitli türleri olmasına karşın Türkiye’de en yaygın olan Arjantin Tangodur. Tabii ki dans, Latin ve Tangodan ibaret değil. Onlarca dans türü var. Ve dans yaşayan bir olay, her dönem bulunduğu ülke ve kültüre göre şekillenerek farklı türler ve teknikler gelişebilir.

BİRÇOK ÜNLÜ EĞİTİMİNİ BURADA ALDI

1912 de Amerika’nın Florida eyaletinde Arthur Murray tarafından kurulan dans okulu dünyanın en eski ikinci Franchise şirketi olmasının yanı sıra eşli danslar konusunda sektörün lideri unvanını elinde bulunduruyor. Kendine özgü method ve teknikler ile bir asırdır dansın gelişimine katkıda bulunuyor. Dünya üzerinde 280’den fazla şubesi var ve 35 milyondan fazla insana dans etmeyi öğretti. Bununla birlikte Al Pacino, Michael Douglas, Madonna, Mel Gibson, Sienna Miller, Kenndey’ler ve John Travolta gibi birçok ünlü isim de dans eğitimini Arthur Murray okullarında aldı.

Gazete Vatan

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.