"Sanatı Topyekun Karşılarına Almışlar, Siz Neredesiniz?"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Korkuya karşı özgür tiyatro için sanatçıların sahne maratonu dur durak bilmiyor. İstanbul Selamiçeşme Özgürlük Parkı’ndaki Sanat Maratonu’nun ikinci gününde Levent Kırca, Genco Erkal ve Vedat Sakman sahnedeydi.

Ünlü tiyatro sanatçısı Levent Kırca, orada olmayan sanatçılara “Sanatı topyekun karşılarına almışlar. Siz neredesiniz?” diye seslendi.

Tiyatro sanatçıları Genco Erkal, Levent Kırca ve müzisyen Vedat Sakman, Sanat Maratonu’ndaydı. 16 Haziran’da Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda başlayan Sanat Maratonu’nun 2’inci gününde sahne alan Levent Kırca, orada olmayan sanatçılara seslendi:

“Birçok şehir tiyatrosu oyuncuları mücadelenin içindeler. Afedersiniz diğerleri neredeler? Denizin dibinde tek bir balığı almıyorsunuz, denizin dibini kazıyorsunuz. Adamlar topyekun sanatı almışlar karşılarına. Neden? Sanat muhalefettir, isyandır, aydınlıktır, eğitimdir. Sanatı susturacak başka çaresi yok. Türkiye bir yolculuğa çıkmış durumda.”

Kırca’dan sonra da usta oyuncu Genco Erkal, sahneye çıktı. Erkal; Nazım Hikmet’in ağzından “Tüm devrileceklere selam” gönderince alkış tufanı koptu.  Gecenin ilerleyen saatlerinde de ünlü müzisyen Vedat Sakman’a sıra geldi. Sanat Maratonu; oyunlar, pandomim gösterileri, film gösterimleri, kukla tiyatroları, dinleti, dans ve söyleşilerle dopdolu bir programla devam ediyor. 24 saat hiç durmadan devam eden Sanat Maratonu, 22 Haziran’a kadar Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda.

Ulusal Kanal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.