Kasımda Ankara’nın Gözü Tiyatroda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2“Yaşanılır bir dünya için sanat” temasıyla düzenlenecek Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin katılımcıları ve oyunlar belirlendi. İngiltere Alevi Kültür Merkezi, İran’dan katılacak Simurg gibi topluluklar oyunlarını sahneleyecek.

Teması “yaşanılır bir dünya için sanat” olarak belirlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali 15 Kasım’da başlayacak.

Bu yıl 18. kez düzenlenecek festivale katılacak gruplar ve oyunlar belli oldu.

Uluslararası düzeyde seçilen beş oyun İngiltere, İtalya, Amerika Bİrleşik Devletleri (ABD), İran ve Bulgaristan’dan festivale konuk olacak.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf’ın (TAKSAV) düzenlediği festivale İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Emek Sahnesi Tiyatro Ekibi Londra’da Acı Komedi adlı oyunla katılacak.

İran’dan gelecek Simurg grubunun oyununun adı İlk Günah; İtalya’dan Paolo Avataneo tiyatro grubu ise “Slurp! Burada güzellikler vardır!” oyununu sahneleyecek.

ABD’den katılacak Turkish American Repertory Theater & Entertainment ise Ankara’da Bellini and The Sultan adlı oyunu oynayacak.

Bulgaristan’dan katılacak Sparkle Theatre ise festivalde Folk Rhythms’i sahneleyecek.

Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları, Dostlar Tiyatrosu, Duru Tiyatro, Kent Oyuncuları, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Sadri Alışık Tiyatrosu, Tiyatro Kedi, Tiyatro Kare ve Kocaeli Belediyesi Şehir Tiyatrosu Türkiye’den katılacak tiyatro toplulukları arasında yer alıyor.

10 gün boyunca 46 oyunun sahneleneceği festival 25 Kasım’da sona erecek.

Bianet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.