Altın Koza’da Arkadaşları Çiğdem Mater’in Mesajını Paylaştı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adana Altın Koza Film Festivali’nde Tareq Daoud’un yönettiği “Yaban” filmi izleyiciyle buluştu. Çiğdem Mater’in yapımcıları arasında yer aldığı “Yaban” filmi öncesi film ekibi Mater’in mesajını okudu.

Adana Altın Koza Film Festivali Uzun Metraj Film Yarışması filmlerinden Tareq Daoud’un yönettiği “Yaban” ve Çiğdem Sezgin’in yönettiği “Suna” ve film ekipleri izleyici ile buluştu. Gezi davasında çekmediği bir film için 18 yıl hapis cezası verilen Çiğdem Mater’in yapımcıları arasında yer aldığı “Yaban” filmi öncesi film ekibi, Mater’in mesajını okudu.

Tareq Daoud’un yönettiği ve Amira Casar, Haydar Şişman, Doğanay Ünal ile Khava Israpilova’nın oynadığı bir göç ve kadın hikayesi olan “Yaban” izleyici ile buluştu. Film ekibi, filmin gösterimi öncesi Mater’in festivale gönderdiği mesajı okudu. Mater’in uzun süre alkış alan mesajı şu şekilde,

“Çok sevgili Adanalı sinema severler. Bugün çok emek verdiğimiz filmimiz ‘Yaban’ı perdede sizinle birlikte izleyemediğim için çok üzgünüm. Ne güzel ki filmimizin şahane ekibinin en azından bir kısmı sizinle birlikte oradalar. Pek çok sevdiğim Adanalı izleyicilerle birlikte soru cevabı kaçıracağım ‘Yaban’la birlikte Annelik, kadınlık ve göçmenlik üzerine birlikte düşünüp konuşamayacağımız için çok üzgünüm. Özgür günlerde, festivallerde, Adana’da yeniden buluşmak için sabırsızlanıyorum. Bakırköy Kadın Cezaevi’nden sevgilerimle”

“YABAN”IN KONUSU

45 yaşındaki Fransız vatandaşı Claire, dokuz yaşındaki kızı Sabrina’nın velayetinin Türkiye’de güçlü bir adam olan eski kocasına verilmesi sonucu çözümü kızıyla birlikte ülkeyi terk etmekte bulur. Bir kaçakçı ve birlikte gittiği mültecilerle Bulgaristan sınırına doğru yola çıkan anne kızın yolculuğu, kaçakçının zengin babadan daha fazla para koparacağı fikrine kapılması ile sekteye uğrar. Orman ortasında bir kulübede kalmak zorunda bırakılırlar. Başarısızlıkla sonuçlanan bir kaçış denemesinin ardından yaşanan bir olay sonrası film yabanda Claire’in ruhsal dünyasına dair görüntülerle devam eder.

“SUNA”NIN KONUSU

Hasta bakıcılığı ve temizlikle hayatını kazanan Suna, İstanbul’u terk edip imam nikahıyla evlendirildiği Veysel’le ıssız bir köyde eski bir evde yaşamaya başlar. Kocasının her hizmetini görmeye razı olan Suna, onunla yatağa girmeye tahammül edemez. Psikolojisi bozulur. Veysel’den gizli içki içmeye başlar.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla