Antalya Altın Portakal Film Festivali Başladı: “Daha Özgür Sanat, Daha Özgür Sanatçı”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[İsmail Afacan’ın Evrensel’de yayımlanan haberinin bir kısmını okurlarımızla paylaşıyoruz.]

Onur Ödülünü alan Perihan Savaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a seslenerek “Daha özgür sanat, daha özgür sanatçı…” dedi. Yönetmen Yeşim Ustaoğlu ise Çiğdem Mater’e özgürlük çağrısı yaptı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali açılış töreniyle 59’uncu kez kapılarını açtı. Antalya Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törenin sunuculuğunu Nefise Karatay ve Yekta Kopan üstlendi. Gecede “Onur Ödülleri” Erkan Can ve Perihan Savaş’a “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” Zerrin Tekindor’a takdim edildi. Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması ödülleri açıklandı.

ÇİĞDEM MATER’E ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın Jüri Başkanı Yeşim Ustaoğlu konuşmasında Gezi Davası kapsamında tutuklanan Çiğdem Mater’e özgürlük çağrısı yaptı. Şiddetin olmadığı bir dünyanın mümkün olduğunu vurgulayan Ustaoğlu “Dünya çok zor bir zamandan geçiyor. Her gün dünyanın bir köşesinde yaşanan acıya şahitlik etmekten acılıyız. Her gün başka bir acıya bakan gözlerimiz acıyor ama bizler, sanatçılar, sanatı üretenler umut etmekte de ustayız. Umutta ve iyilikte ısrar etmekte inatçıyız. Bunu sürdüreceğiz. Kadınların, çocukların, gençlerin, şiddete maruz kalmadığı, öldürülmediği bir dünyanın mümkün olduğuna inancımız devam ediyor. Bunu her gün dile getirmekten yorulmuyoruz. İnsanın özgür, şefkatli, eşit bir yaşama sahip olduğuna inanmaya devam edeceğiz. Bunu hiçbir erkeğe, hiçbir zulme teslim etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

PERİHAN SAVAŞ BAKAN’A SESLENDİ

Törende, Perihan Savaş, Erkan Can’a “Onur Ödülü”, Zerrin Tekindor’a da “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” verildi. Perihan Savaş ödülünü alırken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a seslendi: “Sanatçıların telif haklarının bir an önce çıkartılması umuduyla, sayın bakan. Daha özgür sanat, daha özgür sanatçı…”

Devamı için tıklayınız.

Paylaş.

Yanıtla