Sacit Hadi Akdede’den Yeni Kitap: Kültür ve Sanat Ekonomisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Mimesis Haber]

Dergimiz yazarlarından, İzmir Bakırçay Üniversitesi üyesi Prof. Sacit Hadi Akdede’nin yeni kitabı “Kültür ve Sanat Ekonomisi / Kavramlar, Analizler, Modeller” Ekin Yayınevi tarafından yayınlandı. İktisat biliminin yeni çalışma alanlarından sayılan kültürel ekonomi başlığına katkı niteliği taşıyan kitap, kültürel ekonomi ya da kültür ve sanat ekonomisi dersleri için de bir ders kitabı niteliği taşıyor. 12 Bölümden oluşan kitapta bölüm başlıklarından bazıları şöyle: “Kültür ve Sanat Ekonomisi ya da Kültürel Ekonomi”, “Çeşitli ‘Değer’ Kavramları ve Kültürel Üretimlerin İktisadi ‘Değeri’”, “Kültür Ekonomisi Alanının Tanımlanması, Sınırlandırılması ve Ölçülmesi”, “Müzik Ve Gösteri Sanatları Sektöründe Verimlilik (Bir Alan Araştırmasından Çıkan Öneriler)”, “Devletin Sanata Müdahalesi/Desteği”, “Kültür Politikaları Ve Türkiye’de Kültür ve Sanatın Politik Ekonomisi”.

Sacit Hadi Akdede kitabın Önsöz bölümünde şöyle diyor:

“Sadece yayın ve dergiler değil, çeşitli ülkelerde kültür ve sanat alanının iktisaden araştırılmasını konu alan dersler açılmakta, enstitüler kurulmakta, üniversitelerde bu konu ile ilgili yoğun araştırmalar yapılmaktadır. Bu konuda birçok Avrupa, Amerika, Asya ülkelerinde üniversitelerde dersler okutulmaktadır.  Türkiye’de artık birçok üniversitede kültür ve sanat ekonomisi dersleri verilmeye başlamıştır. Bu dersi veren üniversite sayısı gittikçe artacaktır. Bunun yanında bu konuda yazılmış ders kitabı, yardımcı yayın gibi materyallerin eksikliği çekilmektedir. Bu kitap bu eksikliği gidermek konusunda küçük bir emek olarak düşünülmelidir.”

Kitap hem ekonomi bilimi ile ilgilenenlerin hem de kültür ve sanat alanında çalışma yürütenlerin ilgisini çekebilecek bir içeriğe sahip.

 

 

Paylaş.

Yanıtla