Kabile Sahne ve Sirk Sanatları’ndan Sanatçılar İçin Açık Çağrı!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“DRIFT İstanbul İlk Katılımcılarını Arıyor!”

[Mimesis Haber]

Londra’nın en önemli interaktif performans topluluklarından ZU-UK, Şubat 2023’te DRIFT International programlarıyla İstanbul’a geliyor.   Sanatçılar için bir eğitim, uzmanlaşma ve mentörlük programı olarak tasarlanan DRIFT International, British Council Türkiye Yaratıcı İş birlikleri Desteği ile Kabile Sahne ve Sirk  Sanatları’nın ev sahipliginde DRIFT İstanbul’un ilk katılımcılarını arıyor!

DRIFT hakkında

2006’da ZU-UK t0pluluğundan sanatçılar Jorge Lopes Ramos ve Persis Jadé Maravala tarafından kurulan  DRIFT International, kariyerlerinin farklı aşamalarındaki sanatçılar için yoğunlaştırılmış bir haftalık profesyonel gelişim ve mentörlük programıdır. Şimdiye dek dünyanın farklı şehirlerinde yirminin üzerinde edisyonu gerçekleşen DRIFT International, özellikle tiyatro, dans, performans, yazı, yerleştirme ve dijtal sanatlar gibi yeni medya alanlarında çalışan sanatçıların disiplinlerarası bir deneyleme ve keşfetme ortamında bir araya gelmesi, başka sanatçılarla ortaklık kurması, üzerinde çalışmaya devam ettikleri bir proje veya henüz başlangıç aşamasındaki bir fikri geliştirip uygulayabilmeleri için imkan sunuyor.

Kabile Sirk ve Sahne Sanatları’nın sanatsal iş birliği ve ev sahipliğinde, British Council Türkiye Yaratıcı Hibe Desteği ile 13-17 Şubat 2023 tarihlerinde Kabile Sahne’de gerçekleşecek DRIFT İstanbul’un içeriği, takvimi ve başvuru koşulları hakkında detaylı bilgiler şöyle:

Kimler başvurabilir? 

Özellikle tiyatro, performans ve dijital sanatlar olmak üzere sanatların tüm alanlarında çalışan, kariyerlerinin farklı aşamasında bulunan ve program süresince geliştirebilecekleri bir proje önerisi ya da fikri olan sanatçıların başvurması bekleniyor.

DRIFT’ in çalışma dili İngilizce olacaktır. Program boyunca koordinatörler tarafından Türkçe çeviri desteği sağlanacaktır. Ancak katılımcıların akıcı olmasa da asgari düzeyde İngilizce iletişim kurabilmeleri gerekmektedir.

Nerede, ne zaman, nasıl ?

DRIFT Istanbul,  13-17 Şubat 2023 tarihlerinde her gün saat 9.00- 19.00 arası Kabile Sahne’de gerçekleşecektir. DRIFT’in kurucuları Persis Jadé Maravala ve Jorge Lopes Ramos’un yürütücülüğünü ve mentörlüğünü yapacakları programda sanatçılara projenin sanatsal sorumlusu Zehra Bilgin, Özgür Kavurmacıoğlu ve Eylem Ejder eşlik edecek.

Belirtilen beş gün boyunca sanatçılar katılımcılarla ZU-UK’nin çalışma yöntemi ve yaklaşımlarını paylaşacakları egzersizler, tartışmalar yapacak, katılımcıların birbirleriyle paylaşacakları projelerine danışmanlık edeceklerdir.

5 günün tamamına tam gün katılım şarttır.

Oturum saat 09.00’da zamanında başlaması için katılımcıların dakikliğe özen göstermeleri gerekmektedir.

17 Şubat 2023 Cuma günü, tüm DRIFT katılımcıları projelerini saat 17.00’da düzenlenecek halka açık ve ücretsiz bir etkinlikle, izleyici kitlesine sunması beklenmektedir.

 

Sunulan imkanlar

Program, devam etmekte olan bir proje çalışması ya da geliştirmek, keşfetmek istedikleri bir fikri olan sanatçılar için multidisipliner, katılımcı bir çalışma ortamı sunuyor ve ZU-UK sanatçıları tarafından danışmanlık ve yönetmenlik desteği sağlıyor.

 

DRIFT İstanbul’a katılım ücretsizdir. 12-15 katılımcıyla gerçekleşmesi beklenen programda gün içinde sıcak içecek, atıştırmalıklar ve öğle yemeği verilecektir. Katılımcıların projelerini geliştirmesi için bir proje bütçesi verilemiyor ancak Kabile Sahne tarafından kostüm ve teknik ihtiyaçlar karşılanacak ve ZU-UK sanatçıları tarafından katılımcılara mentorluk desteği verilecektir.

 

Başvuru

Başvuru için;

  • kendiniz ve iletişim bilgileriniz (en fazla 200 kelime);
  • sanatsal ilgi ve pratiğiniz (en fazla 250 kelime);
  • programa başvurma nedeniniz (en fazla 350 kelime);
  • belirlenen tarihler arasında tam gün katılım için müsaitlik onayınız;
  • program boyunca gerçekleştirmek istediğiniz proje veya fikir ile ilgili bilgi (en fazla 500 kelime);
  • proje fikriniz ‘Dokunma Mesafesi İçinde’ temasına nasıl yanıt veriyor (en fazla 350 kelime)
  • daha önceki işlerinizden bir seçki ya da 10 sayfayı geçmeyecek bir portfolyo (isteğe bağlı olarak)*;

Bu bilgileri tek bir pdf dosyası olarak hazırlayıp  driftistanbulartistresidency@gmail.com e-posta adresine gönderebilir ya da

Türkce başvurular için https://forms.gle/Dsoby5FtYpupwp3R9 formu,

İngilizce başvurular için https://forms.gle/agDbr7YbgApd7hLe9 formu doldurabilirsiniz.

E-posta ile yapılan başvurularda dosyanızı “soyad_ad_başvuru” şeklinde adlandırmanızı ve e-posta konu başlığına “DRIFT İstanbul” yazmanızı rica ediyoruz.

Başvuru dosyanızı Türkçe veya İngilizce dillerinden birinde hazırlayabilirsiniz.  Başvuruyla ilgili sorularınızı driftistanbulartistresidency@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

*Daha önceki işlerinizi paylaşmak isterseniz, ses ve video dosyalarını yüklemek yerine bunlara erişebileceğimiz linkler, web sitesi adresleri vb. başvuru dosyanızda paylaşabilirsiniz.

Son başvuru tarihi

Son başvuru tarihi  22 Ocak 2023, saat 23.59 ( GMT+3/ Türkiye saati)

Seçilen Katılımcıların Duyurulması

Başvuru sahiplerine en geç 5 Şubat 2023 günü e-posta aracılığıyla başvuruları hakkında dönüş yapılacaktır.

BAŞVURU YAPACAKLARIN DİKKATİNE

TEMA

Bu DRIFT programının teması “DOKUNMA MESAFESİ İÇİNDE” olacaktır.

Sanatçıların başvuru sırasında DRIFT ISTANBUL temasına proje önerileriyle yanıt vermelerini bekliyoruz.

 ‘’ DOKUNMA MESAFESİ İÇİNDE

Çoklu krizlerin ve toplu travmaların olduğu bir zamanda yaşıyoruz.

Paylaşılan ve bir alandaki canlı bedenler olarak insan bağını keşfetmek için dijital medyanın ve canlı performansın birleştiği yere her zamankinden daha fazla odaklanmamız gerekiyor.

Her anlamda, dijital aracılığıyla deneyimlemenin mevcut yaygınlığı, artan insani temas açlığı ve sosyal yoksunluk, toplumdaki birçok kişiyi yalnızlık ve soyutlanmaya yöneltti.

Bu DRIFT’te sanatsal, yaratıcı, teknolojik ve temelde insani stratejileri düşünmek, özellikle toplumsal yapıdaki kopuşları ve boşlukları keşfetmek, iyileştirmekle ilgileniyoruz.

Duygusal insan dokunuşunun gücünü keşfetmenizi, topluluklarımızla somut temas duygumuzu geliştirmek ve canlandırmak için teknolojinin nasıl kullanılabileceğinin yollarını keşfetmeyi öneriyoruz.”

Persis Jadé Maravala

GÜNLÜK AÇIKLAMA

DRIFT’ın yapısı, grubun ihtiyaçlarına cevap verir ve yöneticiler tarafından günden güne yeniden tasarlanır. Bu nedenle yoğun bir deneyim ve heyecanlanmak için başvuran kişilerin konfor alanlarının dışına çıkmasını bekliyoruz.

Gün boyunca yeni işler yapmak ve paylaşmak, derinlemesine düşünmek, alıştırmalar yapmak ve fikirlerimizi gerçekleştirmeye yönelik yaklaşımlar  araştırmak.

‘Deneyim’ sahibi olan ve dünyanın geri kalan kısmı ile aracı olan beden üzerinde zaman harcanacak.

Yaratıcılık ve tasarlama duygunuzu genişletmeye yardımcı olacak alıştırmalar ve metodolojiler üzerinde durulacak.

Proje fikirlerinizi oluşturmak, odaklanmak ve paylaşmak için tek başına zaman geçirilecek.

 

Program adı: DRIFT İstanbul

Program yürütücüleri: Jorge Lopes Ramos, Persis Jadé Maravala (ZU-UK)

Ev sahibi: Kabile Sahne ve Sirk Sanatları

Proje yöneticisi: Zehra Bilgin

Proje yürütücüleri: Zehra Bilgin, Özgür Kavurmacıoğlu, Eylem Ejder

Proje içerik danışmanı: Eylem Ejder

Proje danışmanı: Özgür Kavurmacıoğlu

 

 

Paylaş.

Yanıtla