Savaş Dinçel’in Yazdığı “Uçurtmanın Kuyruğu” Oyunu Prömiyer Yaptı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Savaş Dinçel’in yazdığı, oğlu Barış Dinçel’in yönettiği “Uçurtmanın Kuyruğu” oyunu prömiyer gösteriminde izleyiciyle buluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatrolarının yeni oyunu, 29 Mart 2023 Çarşamba günü 20.30’da Müze Gazhane’de sahnelendi. Gün Koper ile Ali Yoğurtçuoğlu’nun rol aldığı oyun, 29 Mart-1 Nisan ve 5-8 Nisan tarihleri arasında Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde izlenebilecek.

Eserin konusu kısaca şöyle:

Çocukluğu babası tarafından otoriteyle bezenmiş, sıkı bir disiplinle yetiştirilmiş, bu disiplin ve otorite kendisi için saplantıya dönüşmüş bir adam, hayatına son vermeye karar verir. İntihar mektubunu yazıp bitirdiği an kapı çalar. Karşısında ilk defa gördüğü, tanımadığı bir misafir vardır. Gelen adam hayatına ve tüm çocukluğuna dair her şeye hakimdir. Zaman geçtikçe sohbet ilgi çekici bir hal alır. Etkileyici bir iç hesaplaşma başlar.”

Gösterimin ardından basın mensuplarına konuşan Dinçel, duygu dolu anlar yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

1999 senesinde bu oyun yazılırken rahmetli babamın yanı başındaydım ben. Benim bir ustanın yanındaki en güzel çıraklığım diyebilirim. Her kelimesi, kağıda dokundurduğu her kalem darbesinde bir sonraki safha konuşularak çıktı bu oyun. İlk sahneye koyan odur. O an da yanındaydım.” dedi. Dinçel, Şehir Tiyatroları’nı kendi evi gibi gördüğünü dile getirerek, “Beni yetiştiren, beni ben yapan kurumdur. Seyirci bu işin en büyük önemi. Bugün bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum.”

T24

Paylaş.

Yanıtla