Amed’de Kürtçe Konseri Engelleme Girişimi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Amed’de kayyum yönetimindeki belediyenin zabıtaları ile polisler, sanatçı Kasım Taşdoğan’ın konserini engellemek istedi.

Kürt sanatçı Kasım Taşdoğan’ın Amed’in Yenişehir ilçesine bağlı Kooperatifler Mahallesi’nde bulunan bir  kafede düzenlediği konser, “izin alınmadığı ve gürültü ihbarı” gerekçesiyle engellenmek istendi. Kayyum yönetimindeki belediyenin zabıtaları ile polisler, söz konusu gerekçeleri öne sürerek kafe sahibi Ramazan Şimşek’i uyardı ve konserin devam etmesi halinde “ceza kesmek” tehdidinde bulundu. Konser, bunun üzerine hoparlör kullanılmadan devam etti. Dinleyiciler, Taşdoğan’a seslendirdiği ezgilerde eşlik etti. Konser, coşkulu bir şekilde sona erdi.

Rahatsız etmeye devam edeceğiz

Duruma tepki gösteren Şimşek, yaşananları “Kürtçeye tahammülsüzlük” olarak değerlendirdi. Şimşek, konserin verildiği sokağa işaret ederek, “Bu sokak, sanat sokağıdır, Amed’in sokağıdır” dedi. 10 yılın ardından ünlü bir Kürt sanatçıyı bu sokağa getirdiklerini söyleyen Şimşek, “Bazıları bundan rahatsız oldu. Biz de ‘rahatsız olsunlar’ diyoruz. Biz onları her anlamda rahatsız edeceğiz. Bu anlamda direnişimiz devam edecek” diye konuştu.

Yeni Yaşam

Paylaş.

Yanıtla