Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hande Yener Konserini İptal Etti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Şarkıcı Hande Yener’in konseri Balıkesir Belediyesi tarafından iptal edildi. Yener yasak kararının ardından, “Her türlü görüşe saygı duyuyorum ancak bazen birbirimizin sesi olmamız gerekir” dedi.

Balıkesir’de 4’üncü Aromaterapi Festivali kapsamında bugün sahne alacak olan şarkıcı Hande Yener’in konseri AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. Hande Yener’in yerine saat 20.45’te Mithat Körler’in, 22.00’de de Aslı Hünel’in sahne alacağı öğrenildi.

Yener, konserinin iptal edilmesinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Yener paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bu akşam gerçekleşecek Balıkesir konserimiz, bazı gelen tepkiler üzerine Balıkesir Belediyesi tarafından maalesef iptal edilmiştir. Her türlü görüşe saygı duyuyorum ancak bazen birbirimizin sesi olmamız gerekir. Ben yasaklanacak bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Enerjimle ve tüm sevgimle sahnede olmaya, karşılıklı şifalanmaya devam edeceğim, bu değişmez. Başka bir zaman görüşmek dileğiyle Balıkesir. Hümanist olmak ve toplumu ayrıştırmamak en uygun davranış biçimi ve hep tercihim bu…”

FESTİVALLERİN İPTAL EDİLMESİNİ İSTEMİŞLERDİ
Geçen günlerde TÜGVA, MÜSİAD, İlim Yayma Cemiyeti, AGD’nin de yer aldığı 25 kuruluştan oluşan Balıkesir Sivil Toplum Platformu, gençlerin “ahlakını bozduğunu”, “isyan ve başkaldırıya yönlendirdiğini” iddia ederek festivallerin iptal edilmesini istemişti. Platform ayrıca yapılan her türlü etkinlikte kadınlar ve erkeklerin ayrı ayrı yer almasını istemişti.

Gazete Duvar

Paylaş.

Yanıtla