Dünya Oyuncu Örgütleri İstanbul’da Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oyuncular Sendikası, 2012 yılında üyesi olduğu dünya oyuncu örgütlerinin üst federasyonu Uluslararası Aktörler Federasyonu (FIA)’ nu, İstanbul’da ağırlayacak. Sendikanın iki dönemdir yönetim kurulu üyesi olduğu FIA’yla birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Müdürlüğü’nün de desteğiyle Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 30 Eylül’de kamuoyuna açık büyük bir panel yapılacak.

Amerika Oyuncular Sendikası SAG-AFTRA da panelde yerini alacak. Dünyaca ünlü sektör temsilcilerinin bulunacağı panelde konuşmacı olarak; FIA Genel Başkanı Gabrielle Carteris, FIA Genel Sekreteri Dominick Luquer, İngiltere Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Lynda Rooke, Kanada Oyuncular Birliği Yönetici Direktörü Arden R. Ryshpan, Fransa İcracı Sanatçılar Sendikası Ulusal Delegasyon Üyesi Jimmy Shuman ve şu an tüm dünyadaki oyuncuların, senaristlerin, yönetmenlerin, yapımcılarının takip ettiği Hollywood Grevi’nin örgütleyicisi Amerika Oyuncular Sendikası (SAG-AFRTA) ‘nın Ulusal Direktörü Duncan Crabtree- Ireland da panele katılacak.

Panelin moderatörlüğünü Sendika Genel Sekreteri Sercan Gidişoğlu yapacak.

Sektörün ve mesleğin geleceğinin uluslararası bir boyutta tartışılacağı panelde; oyuncu hakları, yapay zeka, Hollywood grevi, gelecekte sektörü etkileyecek önemli konu başlıkları ve yaşanan gelişmeler karşısında neler yapılması gerektiği tartışılacak. Panelin son kısmında SAG-AFTRA temsilcisi de dahil olmak üzere, tüm konuşmacılara soruları yanıtlayacak.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla