Uluslararası Türkiye Tiyatro Vitrini 2024 çağrısı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

TheatreIST inisiyatifi tarafından düzenlenen Uluslararası Türkiye Tiyatro Vitrini programının açık çağrısı yapıldı.

Yayınlanan çağrı metni şu şekildedir: Bağımsız tiyatrolar aracılığıyla Türkiye tiyatrosunun yurtdışındaki görünürlük ve üretimlerine destek olmak amacıyla TheatreIST inisiyatifinin girişimiyle 2022 yılında başlatılan Uluslararası Türkiye Tiyatro Vitrini, önümüzdeki yıl ikinci kez 11-17 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bağımsız tiyatrolar aracılığıyla Türkiye tiyatrosunun yurtdışındaki görünürlük ve üretimlerine destek olmak amacıyla TheatreIST inisiyatifinin girişimiyle 2022 yılında başlatılan Uluslararası Türkiye Tiyatro Vitrini, önümüzdeki yıl ikinci kez 11 – 17 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Uluslararası Türkiye Tiyatro Vitrini, bağımsız tiyatro topluluklarına, inisiyatif ve oluşumlara açık çağrı yapıyor. İstanbul’dan katılmak isteyen tiyatro toplulukları için son başvuru tarihi 31 Ocak 2024.

Başvuracak kişi ve toplulukların aşağıdaki kriterlerini karşılaması gerekmektedir:

  • Türkiye’de ikamet etme.
  • Bağımsız bir tiyatro topluluğu, oluşum veya inisiyatif sahibi olma

  • 18 yaşından büyük olma.

  • Oyunların İngilizce üst yazısını hazırlama taahhüdünü verme.

  • Oyunların teknik özellikleri, süresi, künyesi ve diğer gerekli bilgilerle birlikte başvurma.

Uluslararası Türkiye Tiyatro Vitrini, bağımsız tiyatro topluluklarına, inisiyatif ve oluşumlara açık çağrı yapıyor. İstanbul’dan katılmak isteyen tiyatro toplulukları için son başvuru tarihi 31 Ocak 2024. Başvurular, alanlarında deneyimli bir seçici kurul tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda değerlendirilecek.

Bu yıl Seçici Kurul’da Erdoğan Mitrani, Feza Soysal, Handan Salta, Hasibe Kalkan, Nihal Kuyumcu, Özgül Akıncı, Öznur Oğrak Çolak, Senem Cevher, Sündüz Haşar ve Tijen Savaşkan yer alıyor.

Başvuru için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1ZQSjcWQmF1PrwiEa22taH_TxGIRA2tIrUHTmG2G-8EhE-g/viewform?pli=1

Paylaş.

Yanıtla