Ana Dili Günü’nde Metin & Kemal Kahraman Konseri Yasaklandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

21 Şubat Dünya Ana Dili Gününde Bingöl’de yapılması planlanan Metin & Kemal Kahraman konseri valilik yasağıyla iptal edildi.

21 Şubat Dünya Ana Dili Gününde Eğitim Sen Bingöl Şubesi tarafından organize edilen Metin & Kemal Kahraman konseri valilik yasağıyla iptal edildi.

Bingöl Valiliği tarafından önce izin verilen konser bugün saat 19.00’da yapılması planlanlanıyordu ancak konserin başlamasına 2 saat kala valilik yasağıyla iptal edildiği belirtildi.

Eğitim Sen Bingöl Şubesi’nin X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan paylaşımda “21 Şubat Dünya Anadil Gününde yapılması planlanan Metin & Kemal Kahraman’ın Bingöl konseri, Bingöl Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından iptal edilmiştir. Anlaşılan Dünya Anadil Gününde kendi anadilimizle bir müzik dinlememiz bile yasak” ifadelerine yer verildi.

Konserin neden iptal edildiği konusunda Bingöl Valiliğinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Konser yasağına dair Evrensel’e konuşan Metin Kahraman, “Bizim kuşagımıza bir dilin nasıl yok olduguna tanıklık etmek düştü. Bu da yetmiyormuş gibi dünya ana diller gününde bugün yapmayı düşündüğümüz konserimiz son anda yasaklandı” dedi.

Kahraman şu ifadeleri kullandı:

“Binlerce yıllık bir geçmişten bugüne kadar gelen ana dilimiz Zazaca bugün ölmek üzere olan diller arasında sayılıyor. Yani bizim kuşagımıza bir dilin nasıl yok olduguna tanıklık etmek düştü. Bu da yetmiyormuş gibi dünya ana diller gününde bugün yapmayı düşündüğümüz konserimiz son anda yasaklandı. Önümüzdeki dönemde mutlaka Bingöl konserini yapmak istiyoruz.

Öte yandan Metin & Kemal Kahraman kardeşlerin planlı konser takviminde herhangi bir değişikliğin olmadığı bildirildi.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla