Silopi Belediyesi’nden Kürtçe Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Şırnak’ın Silopi ilçesinde ‘Yaşamdan Kesintiler’ adlı Kürtçe oyun, Laleş Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelendi. Tiyatro Grubu Teatra Çirusk tarafından sahnelenen oyun izleyiciler tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Tiyatro gösterimine Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, BDP İlçe Başkanı Bahattin Alkış, Belediye Meclis üyeleri ve oyunu izlemeye gelen çocukların aileleri katıldı.

Oyunun ana teması, adından da alışıldığı gibi ‘Yaşamdan Kesintiler’, toplumda bazı yaşam örneklerini ele alsa da köyde yaşayan bir Kürt ailenin çocuğunun Kürt dili için yaptığı çalışmaların sistemle olan çelişkisinden dolayı metropola kaçmasını ele alıyor. Çocuğun kaçmasında sonra, sistemin babasında yol açtığı siyasi, politik ve psikolojik baskılardan dolayı aile içi trajikomik travmayı ele almakta.

Oyun ayrıca, Ermeni asıllı bir gencin, Müslüman bir kıza olan sevdasının trajedisini konu olmakta.

Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu; ailelerin, kendi dilini ve kültürünü yaşatmaya yönelik özel bir çaba göstermesi çağrısında bulundu. Toğurlu, “Anadilimizin yaşamasına katkı sunmalıyız, çocuklarımızla dilimizi ne kadar konuşursak o kadar var oluruz.” dedi.

Samanyolu Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.