Kim Bu Martha Graham?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bugün Google’ı açanlar güzel bir sürprizle karşılaştı. Özel günlere yönelik doodle’la hazırlayan Google bu sefer hazırladığı animasyonlu logosuyla adeta küçük bir dans zifayeti sundu. Doodle, ünlü dansçı Martha Graham’ın doğum yıldönümü için yapıldı.

Logoya tıklandığında Martha Graham hakkında arama sonuçlarına ulaşılıyor.

Peki Martha Graham kimdir?

Amerikalı bir kadın dansçı olan Martham Graham 11 Mayıs 1894 senesinde Amerika Pensilvanya’da dünyaya geldi. Los Angeles’ta öğrenim gördükten sonra Denishawn Okulunda eğitime devam etti. Bu sırada Denishawn Okulu Dans Grubu müzik yönetmeni olan Louis Horst ile birlikte çalışmalara başladı.

Yaşının genç olmasına rağmen bir çok kültürü yakından tanıma fırsatı yakaladı. Martha Graham bu kültürleri danslarına yansıtarak kendisini seven izleyicilerinden büyük bir beğeni topladı. Çalışmalarının ilk ürününü ise ilk önce New York’ta bulunan bir tiyatro sahnesinde sergilemeye başladı.

Google’ın bugünkü logosu olan Martha Graham danslarını ve mekanları çok iyi birleştiren bir dans sanatçısıydı. Danslarındaki nefes kesen geçiş noktalarını yaparken izleyenleri kendisine hayran bırakıyordu. Bir çok yeteneği bir arada bulunduran Martha Graham, adını Amerika Birleşik Devletleri’ne çok genç yaşta duyurmayı başardı.

ABD’nin bir çok eyaletinde dans gösterileri sergiledi. Dans gösterileri Kapalı gişe oynayan Martha Graham, bir süre dansa ara verse bile sevenlerinden gelen yoğun istek üzerine tekrar sahnelere döndü.

Cnntürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.