2. Uluslararası İstanbul Mim Festivali 2013

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Uluslararası İstanbul Mim Festivali 2013 organizasyonu tarafından bize iletilen duyuruyu paylaşıyoruz.]

Türkiye’de mim(pandomim) sanatı bundan tam 2500 yıl öncesine dayanıyor.Türkiye’de Karabük’de festivalde gösteri yapan Mısırlı bir mim sanatçısı bugün ki mim sanatı için bir emsaldir.Anadolu toprakları birçok kültüre ev sahipliği yaptığı gibi mim sanatını da sahiplenmiştir….

Festival ilk yılında duyuruluşunun ikinci günü aldığı 80 başvuruyla Dünya’nın en iddialı mim festivali olacağını kanıtlamıştır.Bu başvuru sayısında İstanbul’un sanatsal ve kültürel olaylar için cazibesi büyük önem taşımaktadır.

Festival boyunca Japon grubu seyircinin yoğun ilgisi yüzünden 3 ayrı gösteri yapmıştır.Dünya’nın en yaşlı mim sanatçısı Richmond Shepard gösterisiyle insanları büyülemiştir.

Festival boyunca clown(palyaço),pandomim,corporeal mim,çocuklara özel mim gösterileri,bedensel ağırlıklı kabare ve tiyatro gösterileri,görsel illüzyon,illüzyon,balon sanatı,fiziksel tiyatro,beden ağırlıklı kukla,çağdaş ve modern dans gösterileri seyirciyle buluşacaktır.

Festival önümüzdeki yıl çeşitli alanlarda ödüller dağılacaktır!Fiziksel performans üzerine başarısına göre

1.Yaşam Boyu Onur Ödülü

2.Üstün Hizmet Ödülü

3.En İyi Mim Sanatçısı

4.En İyi Mim Gösterisi

5.En İyi Oyuncu

6.En İyi Tiyatro Gösterisi

7.En İyi Politikacı

8.En İyi Spiker

vb. ödüller festival ödül töreniyle sahiplerini bulacak.Ödüle aday olmak isteyen grupların ve oyuncuların istanbulmimfestivali@gmail.com adresine başvurmaları gerekmektedir.

Festival Dünya Mim Birliği ve Türkiye Mim Birliği tarafından düzenlenmektedir.

Festivale katılacak yerli ve yabanvı grupların birliğe üye olmaları gerekmektedir.Üyelik işlemleri için mimecommunity@gmail.com adresine mail atmanız gerekmektedir.

Geçtiğimiz yıl 2 Dünya Birinciliği sahibi olmuş sanatçımız Erdinç Dinçer onuruna yapılan festival önümüzdeki yıl Ergin Kolbek anısına yapılacaktır.

Ergin Kolbek Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü Öğrencisiyken Başladığı Mim Sanatı’na Okulu Bitirdikten Sonra Devam Eden ve Açtığı Mim Tiyatrosu’nun Kirasını ve Borçlarını Ödeyemediği İçin(iddiasıyla) Yaşadığı Bunalım Sonrası Mimar Sinan Üniversitesi’nin Çatısından Atlayarak İntihar Eden Başarılı Bir Mim Sanatçısıdır.

Türk Kültürünü Yansıttığı Bico Adlı Karakterle Türlü Mim Oyunları Yazmıştır.Anadolu Kentlerini Gezerek Hem Halk Kültür ve Oyunlarını Tanımış Hem de Mim Gösterilerini Sergilemiştir!…

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.