Dünyaca Ünlü Dansçı Akbank Sanat’ta!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Modern dansın usta temsilcilerinden Patrick De Bana, 21-25 Haziran 2010 tarihleri arasında Akbank Sanat Dans Atölyesi’nin konuğu oluyor.

Dans kariyerine Hamburg Opera Okulu’nda başlayan Patrick De Bana, Ballet Béjart Lausanne ve Compañía Nacional de Danza’da başdansçı olarak dans ettikten sonra kendi topluluğu olan Nafas Dance Company’i kurdu. İspanyol yönetmen Carlos Sauro’nun İberia filminde rol alan ünlü dans sanatçısı,  yönetmenin son filmi Fados’ta da koregraf ve baş dansçı olarak  adından başarılarıyla sö z ettirdi.

Patrick De Bana, 21-25 Haziran 2010 tarihleri arasınnda Akbank Sanat Dans Atölyesi’nde gerçekleşecek workshop çalışmalarında ileri düzey katılımcılara ders verecek.

ETKİNLİK: Dans Atölyesi

Tarih: 21-25 Haziran 2010
Saat:   11.00
Yer:   Akbank Sanat
Bilet Fiyatı:  10 TL

Patrick de Bana

Ballet School of Hamburg’dan mezun olduktan sonra baş dansçı olarak Ballet Béjart Lausanne’a katılan Patrick de Bana, bu toplulukta kendi kişisel dans stilini geliştirdi. 1992 yılında Compañía Nacional de Danza topluluğuna baş dansçı olarak kabul edilen sanatçı, bu dönemde Nacho Duato, William Forsythe, Jiri Kylián, Ohad Naharin, Mats Ek gibi koreografların hazırlamış oldukları projelerde yer aldı. 2003 yılında kendi topluluğu olan Nafas Dance Company’i kuran De Bana bu topluluk için çok sayıda koreografi hazırlamanın yanı sıra farklı topluluklarda konuk dansçı olarak çalıştı. Japonya’dan Güney Amerika’ya Latin Amerika’dan Avrupa’ya birçok önemli sahnede dans eden sanatçı, modern dans performanslarının yanısıra İspanyol yönetmen Carlos Saura ile birlikte ortak çalışmalar gerçekleştirdi. De Bana, Saura ile Iberia filminde gerçekleştirdiği işbirliğinin yanısıra İspanyol yönetmenin son filmi Fados’da koreograf ve baş dansçı olarak yer aldı.

Ayrıntılı Bilgi için:

www.akbanksanat.com

Strateji Tanıtım Nihan Çağlayan  0212 275 01 45 dahili:16 nihanc@strateji.com

Strateji Tanıtım Hacer Kalay   0212 275 01 45 dahili: 18   hacerk@strateji.com

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.