Mustazaf Der’de ‘Gece Yürüyüşü’ Tiyatrosu Hazırlığı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Diyarbakır Şubesi, bölge halkının çektiği sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla ‘Gece Yürüyüşü’ isimli tiyatro oyunu sahnelemeye hazırlanıyor.

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Diyarbakır Şubesi, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan katliamları, savunmasız insanların kurşunlara dizildiği ve sesiz sedasız işlenen cinayetleri konu ilan “Gece Yürüyüşü” isimli tiyatro oyunu sahnelemeye hazırlanıyor.

25 Haziran Cuma günü Nilgün Düğün Salonu’nda sahnelenecek olan tiyatro oyunu,  saat 15.00’de bayanlara saat 20.30’da ise erkeklere yönelik, iki seans şeklinde sahnelenecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Mustazaf Der Diyarbakır Şube Başkanı Osman Aktaş, ilk etapta Şeyh Said kıyamı ve Susa Köyü’nde (Silvan’a bağlı Yolaç Köyü) yaşanan katliamının sahneleneceğini söyledi.  Bir buçuk aydır çalışmalara ve provalara başladıklarını anlatan Aktaş, tüm halkımızı düzenleyecek olan tiyatro oyununa davet ettiğini söyledi.

Bölge insanının inancından dolayı uğradığı zulümleri ve verdikleri mücadelenin sahneye yansıtılacağını anlatan Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü, “Düzenleyeceğimiz bu tiyatro oyunuyla sahnelenecek olaylar bizim geçmişinizdir, bölge halkı bu olayları yaşadı, ama bu olaylar zaman içerinde unutuldu. Bölgede yaşanan mazlum insanların sıkıntılarına ve yaşadığı gerçeklere dikkat çekmek için düzenleyeceğimiz tiyatro oyununa tüm halkımızı özelikle davet ediyorum” diye konuştu.

Hurseda

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.