TOKYO BALESİ: Karma Bejart Programı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı DANS PLATFORM İSTANBUL kapsamında sunar:

TOKYO BALESİ: Karma Bejart Programı

19 Haziran 2010, 20.00, Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Don Giovanni / Koreografi: Maurice Bejart / Müzik: Frederic Chopin

Danses Grecque / Koreografi: Maurice Bejart / Müzik: Mikis Theodorakis

Sacre du Printemps / Koreografi: Maurice Bejart / Müzik: Igor Stravinsky

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği’nin “İstanbul dans ediyor!” sloganıyla yola çıkan projesi ‘Dans Platform İstanbul’ Tokyo Balesi’ne ev sahipliği yapıyor.

Dans Platform İstanbul geçtiğimiz iki ayda, dünyanın en iyi balerini ödülünün sahibi Fransız dansçı Sylvie Guillem, çağdaş dans dünyasının en tanınmış isimlerinden Akram Khan ve sadece çocuklara özel projeler geliştirerek sahneye koyan nadir topluluklardan De Stilte’yi İstanbul seyircisi ile buluşturdu.

23 DÜNYA TURUNDA, 689 ULUSLARARASI PERFORMANS SERGİLEYEN TOKYO BALESİ TÜRKİYE’DE…

İstanbul sahnesinde bir ilke daha imza atan Dans Platform İstanbul, 19 Haziran Cumartesi günü, saat 20.00’da Cemal Reşit Rey’de dünyanın en büyük bale topluluğundan biri olan Tokyo Bale Topluluğu’na ev sahipliği yapacak.

1964 yılında kurulan ve repertuarında doğu ve batıdaki çalışmaları birlikte kullanarak, klasik baleden, neo-klasik çalışmalara ve dünyaca ünlü koreografların başyapıtlarına yer vermiş Tokyo Balesi, İstanbul temsilinde Bejart’tan karma bir program sunacak.

66 KİŞİLİK DEV TOPLULUK İSTANBUL SAHNESİ’NDE…

Tokyo Bale Topluluğu, 17. Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında, 17 Haziran Perşembe günü Antalya’da bir temsil gerçekleştirilecek. Hemen ardından İstanbul seyircisiyle buluşacak topluluğun gösterisi, Don Giovanni, Danses Grecque ve Sacre du Printemps isimli üç bölümden oluşacak.

Biletler Biletix üzerinden satışa sunuldu.

1.Kategori: 23,00 TL

2. Kategori: 12,50 TL

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.