KBT ‘Buzlar Çözülmeden’ Oyunu İle ‘Sahne’ Dedi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antalya Kepez Belediye Tiyatrosu (KBT), ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı ilk oyununun prömiyerini yaptı.

Kepez Belediye Tiyatrosu 2010-2011 tiyatro sezonu Türk Tiyatrosu’nun önemli yazarlarından Cevat Fehmi Başkut’un yazdığı ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı unutulmaz eseri ile açıldı. Yönetmenliğini Kepez Belediye Tiyatrosu’nun Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli’nin yaptığı oyunun ilk gününde sanatseverler oyuna büyük ilgi gösterdi. Oyunun prömiyerini Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dr. Ayşe Tütüncü, meclis üyeleri Ayşe Güliz Yılman, Şevki Mavi, Dilaver Tanık, Aydın Açan ve çok sayıda davetli izledi. Erken saatlerde Kepez Yeni Mahalle Semtevi Salonu’na gelen sanatseverler merakla oyunun başlamasını bekledi. Davetliler, oyunun bitiminde Kepez Belediye Tiyatrosu´nun oyuncularının performansını ayakta alkışladı. Oyun sonunda sahneye davet edilen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sanatçıları gösterdikleri performansdan dolayı tebrik etti.

Sıradan bir tiyatronun sezon açılışını gerçekleştirmediklerini ifade eden Başkan Tütüncü, “Göreve geldiğim ilk günlerde hedefimiz hızlı bir şekilde Kepez’in bir kültür ve sanat şehri haline gelmesiydi. Bizim medeniyetimizde şehirleşmenin bir bölgeyi, şehir haline getirmenin en önemli dinamiklerinden bir tanesi kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılıyor olmasıdır. Kepez’in bir kültür ve sanat merkezi haline gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi söylemiştik. 41 projemizden biri de kültür sanat noktasında kurumsal bir tiyatronun var olabilmesiydi. İşte bugün bu vaadlerimizden birinin en iyi şekilde gerçekleştiğini, bu güzel oyunda görüyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü sanatçıları tek tek tebrik ederek çiçek verdi.

Öte yandan Kepez Teomanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yakup Hoplar’a da KBT’ye verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdi. Her Çarşamba Yeni Mahalle Semtevi Salonu’nda sahnelenecek olan oyunda Kepez Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli, Selim Türkışık, Ferhat Altınöz, Cengiz Kaya, Faruk Çelik, Ragıp Sarı, Emre Özdemir, Seçkin Güler, Özlem Davutoğlu, Hatice Yalav, Hüseyin Yorgancı, Emre İnal, Aykut Keser, Üzeyir Öğünç, Burak Mermut, Volkan Gümüş görev alıyor. Oyunun Asistanlığını Derya Bütev ve Özge Efe, Sahne Amirliğini Mustafa Uçak yapıyor.

Beyaz Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.