Nora/Nurê Kumbaracı 50’de Sahnelenecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kürtçe çevirisini Aydın Orak’ın yaptığı ve rejisini Jale Karabekir’in yaptığı ünlü Norveçli yazar Henrik Ibsen’in 1879’da yazdığı kadın özgürleşme hareketiyle özdeşleşmiş ‘Nora: Bir Bebek Evi’ adlı oyununu 13 ve 20 Ekim’de Kumbaracı 50’de sahnelenecek.

2009 İbsen Ödülleri’ne layık görülen  Nora/Nûrê projesi,  3 Mart 2010’da Batman’da prömiyer yaptı. Diyarbakır, Van, Kars-Dağpınar, Doğubeyazıt, Ankara, İstanbul-Esenyurt ve Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde seyirciyle buluştu.

Tiyatro Boyalı Kuş 2010-2011 tiyatro sezonunu kadın özgürleşme hareketinin sembolü olmuş olan Nora/Nûrê adlı oyunuyla 8 ve 10 Eylül 2010’da Henrik Ibsen’in doğum yeri olan Norveç’in Skien kentinde açtı. Kürtçe oynanan oyunda Türkçe üstyazı bulunmakta.

Tiyatro Boyalı Kuş’un Nora/Nurê adlı oyunu çağdaş feminist bir yorum. Nora’ya bir eş, anne, kadın olarak yüklenen tüm toplumsal rolleri görünür kılan yorum, Nora’nın çeşitli maskelerini de gözler önüne seriyor. Nora son sahnede, evcilik oyununun oynandığı evinin kapısını kapatıp giderken, tüm maskelerini de sahnede bırakıyor, kendini bulmak adına…

Birgün

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.