Tiyatro Bir “Bir” Oyun Atölyesi’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatronun En Önemli Tarafı Olan Performans ve Canı Sahneyi Taşımaya Çalışıyorlar. 

Tiyatro Bir, bu yılın ilk baharında bir gurup tiyatro gönüllüsü tarafından kuruldu. Tiyatronun en önemli tarafı olan performans ve canı sahneyi taşımaya çalışıyorlar.

“”BİR” SÖZSÜZ OYUN” biçim olarak şu ana kadar hiç denenmemiş özgün bir sahne anlatımına sahiptir. Bu sahne anlatımında hikayenin karakterlerini oluşturanlar, oyuncu-kuklalar ve oyuncu-kuklaları oynatan oynatıcılardan oluşmaktadır. Kısacası sahne üstünde; 1. Kukla insan – oyuncular 2. Kukla oynatıcıları bulunmaktadır. Sahnede olan her olay bu iki grup oyuncuların eş zamanlı hareketlerine dayanmaktadır. Kukla oynatıcıları, fiziksel olarak kuklaların hareketlerini yönlendiren fiziksel unsurlardır. Fakat aynı zamanda da oyunun matematiği içinde, insan-kuklayı harekete geçiren insanın iç dinamikleri olarak da kullanılmıştır.

Oyunun hikayesi üç ana bölümden oluşmaktadır. Genel mekanik hayatın anlatıldığı 1. bölüm, oyunun ana kahramanının şok yaşadığı ve hayatın dışına atıldığı 2. bölüm ve kendi içsel yolculuğunun gösterildiği son bölüm.

Sondakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.