Carmen, Azerbaycanlı Ünlü Soprano Fidan Haciyeva ile Sahnelenecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye’nin altıncı, Karadeniz Bölgesi’nin ilk opera-bale kurumu olan Samsun Devlet Opera ve Balesi, 8 Ocak 2011 tarihinde sahneleyeceği dünyaca ünlü ‘Carmen’ operası için Azerbaycanlı soprano Fidan Haciyeva’yı sanatseverlerle buluşturuyor.

Geçtiğimiz yılla birlikte sanatsal hedef çıtasını yükselten Samsun Devlet Opera ve Balesi, opera edebiyatının en önemli birkaç isminden biri olan, ünlü Fransız besteci Bizet’nin yediden yetmişe, herkesin gönlünde yer etmiş olan ‘Carmen’ operası için provalara başladı.

Eserin konusu 19. yüzyılın başlarında, İspanya’nın Sevilla bölgesinde geçmektedir. Orduda görevli bir asker olan Don Jose, fabrika işçisi olarak çalışan güzel Çingene kızı Carmen’i sevmektedir. Nişanlısını ve ordudaki kariyerini Carmen uğruna terk edip, yine onun yüzünden kanun kaçağı durumuna düşen Don Jose, Carmen’in, ünlü matador Escamillo’ya âşık olması üzerine kıskançlık krizine girer ve konu gelişir.

“Carmen” 8 Ocak 2011 Perşembe saat 20.00’da Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Büyük Sahne’de sanatseverleri operaya bekliyor.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.