Galataperform ‘da Bu Hafta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

4 MAYIS ÇARŞAMBA (SAAT 20:30)

PERFOREPLİKA

Perforeplika, aşkı, parayı ve yaşamı ‘bugün,’ kapitalizmin, medyayı da bir kırbaç gibi kullanarak düşlemimizde iliklerimize kadar işlediği ‘uygarlaştırılmış’ vahşiliğinin sıradanlığı algısında nasıl paylaştığımızı sorgulayan, sorgulatan, izleyiciyi birey olarak kendisini yapılandırdığı kişisel tarihçesinde salınırken şimdi olduğu ‘insan’ olarak, toplumsal yaşamda var oluş gerekçelerini yeniden yorumlamaya davet eden dört pantomim dramadan oluşmaktadır.

Perforeplika’nın özniteliği, Noreplika Kolektif’in bir çeşit okul gibi işleyen pantomim atölyesi Nomim’in öğrencilerinin sahne aldıkları bir ”izleyiciye açık atölye çalışması” olmasıdır.

BEZ BEBEK


Süre:
15 dakika

Kurgu: Batuhan Öztürk

Koreografi: Janset Karavin

Solist: Azime Yıldız

Sinopsis: Küçücük bir arka bahçeye fırlatılıp atılmış bez bebek, masal bu ya canlanıverir. Bahçeyi keşfe çıkınca her yanının duvarlarla çevrili olduğunu öğrenir ancak duvarların ardında ‘başka bir hayat;’ özgürlük mümkündür. Özgürlüğüne kavuşabilmek için paylaşmak ister ama hep kendisinden ödün vererek nereye varabilir ki? Duvarların ardındakilerden ziyade, biraz bencilce davranmak ve dik bir duruş sergilemek ona özgürlüğünü verebilir mi?

PARA AĞACI


Süre:
15 dakika

Kurgu: Janset Karavin

Koreografi: Janset Karavin

Solist: Janset Karavin

Sinopsis: Doğrudan ve sert bir sistem eleştirisi olan bu drama, izleyiciye kendisinin parayla kurduğu ilişkiyi sorgulattığı gibi sistemik (yahut travmatik) ekonomik davranış kalıpları ile kapitalizmin ekonomi kurgusu ve savaşlar arasındaki derin bağlar üzerine de düşündürmeyi amaçlamaktadır…

HİTLER BİR CANAVARDIR


Süre:
15 dakika

Kurgu: Janset Karavin

Koreografi: Janset Karavin

Solist: Efe Subaşı

Sinopsis: II. Dünya Savaşı sırasında kıta Avrupa’sında Yahudi olmak ya da öteki olmak hatta insan olarak bile kabul edilmemek ancak buna rağmen, yaşam düzeninizi, yaşadığınız sokağı, mahalleyi, hatta şehri, sizdeki anılarıyla beraber tanıdıklarınızı, komşularınızı, bütün sevdiklerinizi yitirmenize rağmen hayata tutunmaya çalışmak… Soluk alıp verebiliyorsa insan, umut vardır, diyebilmek hayatta kalabilmek için kendi kendinizi bir mahzene hapsetmişken üstüne üstlük…

Karakterimiz Valentin, (Karl Valentin anısına) işte bu durumdadır. Hayatını kurtarabilmek için kendisini kapattığı mahzeninde, yanında küçük dostu fareyle yalnızlık hissini yenik düşürme savaşımındadır; dışarıdaki savaşsa kimin savaşıdır?
En sonunda böyle, bir korkak gibi yaşamaktansa cesurca davranarak, artık kendi hayatını olmasa da küçük dostunun hayatını kurtarabileceğini düşünen Valentin, yanına radyosunu da alarak saklandığı mahzenden çıkar.

İLİŞKİ


Süre:
15 dakika

Kurgu: Ayça Yaşıt

Koreografi: Janset Karavin

Solist: Efe Subaşı

Sinopsis: Kötürüm bir aşk hikayesinin tasviri olan ”İlişki” bir yandan da öykülediği aşk üzerinden çağdaş toplum yapılanması bağlamında kadın-erkek ilişkilerinde kadının edilgenleştirilişine, bu rolü kabullenişine ve adeta varlığını erkeğe bağlı kılışına dramatik bir eleştiri içermektedir.

Tam Bilet 25 TL, İndirimli Bilet 15TL

**************

7 MAYIS CUMARTESİ (SAAT 20:30)

YÜZYILIN AŞKI

Hatırlamak ve Aşk üzerine bir Oyun

Türkiye tarihinin son yüzyılından 8 farklı zaman ve mekânda 8 değişik aşk hikayesine odaklanan oyun günümüzde “Şimdi”de biter. 1950′lilerin Nişantaşı’ndan 1999 senesinin yılbaşı ve yeni yüzyıl heyecanına, 1924′teki bir tren istasyonu ve göçten 1951′e, 1959′a, 1981′in darbe ertesi karanlık, sıkıntılı zamanlarına kadar farklı bir yelpazeyle sunan oyun, seyirciyle birlikte bir hatırlama oyununa dönüşüyor.

Tüm bu tablolar arasında gidip gelirken hem aşkın imkânsızlıkla beslenen yapısının hem de son yüz yılın birbirinden farklı anlarının detaylarına inen oyun hatırlamak üzerine.

Geçen yüzyılın gölgesi düşen bu oyunda hem kendinizi bulacaksınız hem de geçmişi.

Yazan & Yöneten: Yeşim Özsoy Gülan

Oyuncular: Deniz Celiloğlu, Sanem Öge

Işık Tasarım: Kemal Yiğitcan

Ses Tasarım: Korhan Erel

Video Tasarım: Melisa Önel

Sahne ve Kostüm Tasarım: Başak Özdoğan

Reji Asistanı: Ferdi Çetin

Teknik Masa: Tuncay Kurt

Video Montaj: Barış Doğrusöz

Fotoğraflar: Genco Gülan (oyun öncesi su altı fotoğrafları) Ali Öz (oyundan fotoğraflar)

Süre: 90 dakika, ara yoktur.

Tam: 30 TL, İndirimli: 15 TL

Rez: 0530 260 25 24 veya MyBilet.com

Ve Diğer Şeyler Topluluğu & GalataPerform

Basın ve Halkla İlişkiler

http://www.galataperform.com

http://www.vedigerseyler.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.