Talimhane Mayıs Ayı Etkinlikleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi

29, 30 Nisan 20:30’da 13, 20, 27 Mayıs 20:30’da 14, 21, 28 Mayıs 16:00 ve 20:30’da

Yazan:     Lucy Kirkwood
Çeviren:     Seçil Honeywill
Yöneten:     Mehmet Ergen

“Aslında çok komik birşey var, ben kaç para ettiğimi biliyorum. Kaç kişi söyleyebilir bunu? Üçbin dolar ediyorum. Çünkü Mustafa benim için o kadar ödedi. Yani tam iki buçuk iphone.”
Dijana, o sabah Karaköy İskelesi’ne yanaşan Odessa feribotundan indiğinde, hayallerinde daha iyi bir yaşam ve mutlu bir gelecek umudu vardı. Ama onun için planlananlar, hayallerinden çok başkaydı.

Yastık Adam

2, 9 Mayıs 20:30

Yazan:     Martin McDonagh
Çeviren:     Mehmet Ergen
Yöneten:     Mehmet Ergen

Totaliter bir ülkede bir yazar, kısa hikayelerindeki tüyler ürpertici şiddet ögelerinin, şehirde ceryan etmekte olan bazı çocuk cinayetlerine benzerliklerinden ötürü sorguya çekilmiştir. Ancak hiçbirşey göründüğü gibi değildir.
Özellikle “Leenane’ın Güzellik Kraliçesi”, “Inishmorelu Yüzbaşı” ve “Inishmaan’ın Sakatı” oyunlarıyla ve “In Bruges” filmiyle ülkemiz ve dünya tiyatrolarının en büyük ödüllerini alan Martin McDonagh’ın tartışmasız en iyi oyunu.

Weisman ile Kızılyüz

17, 31 Mayıs 20:30

Yazan:     George Tabori
Çeviren:     Su Olgaç
Yöneten:     Üveys Akıncı

Amerika’nın ıssız, tekinsiz çöllerinde engelli kızıyla kaybolmuş Yahudi bir adam. Sahici bir Kızılderili. Ve elbette kaçınılmaz bir düello.
En ağır soykırımlara uğramış iki milletin; Yahudiler ve Kızılderililerin temsilcisi iki kaybeden: Weisman ile Kızılyüz!
Ancak şartlar zorlaştığında kimlikler arka planda kalır. Saf insan gerçeği çıkar ortaya. Dinsel, ırksal ve kültürel kimlikler çok farklı kullanılır.

A4

5 Mayıs 20:30

Yazan ve Yöneten:     Özer Arslan
“Sen hala burada mısın Kel Mahmut?”
1980 sonrası doğanlar için bir hayaldi Mahmut Hoca. Gerçek değildi. Çünkü ya kovulmuşlardı ya öldürülmüşlerdi ya da bir şekilde sindirilmişlerdi. Artık yoklardı. Binlerce Mahmut binlerce insanın hayatına girdi, onları dönüştürdü, değiştirdi, ellerinden, tutup ayağa kaldırıldı ama artık yoklar. Nesli tükenmiş son canlılar gibi bavullarını toplayıp göçüyorlar, göçtüler.
Biri kaldı yalnız.Arada. Ne orada, ne de burada. Bekliyor. Biri “git” desin diye. “Kişi başı 2 A4’ün var anlat Mahmut!”

Neverland

3 Mayıs 20:30

Yazan – Yöneten:     Cihan Sağlam
Superviaor:     Murat Atak

Belirsiz bir zaman ve mekan. Toplum damgalılar ve damgasızlar olmak üzere ikiye ayrılmış. Yönetim damgasızların elinde.
Bir ev. Anne ve baba. Hayalci bir kardeş ve büyümek isteyen sorunlu bir abla.
İç savaş. Toplama kampları. Hareket halinde ki içi asker dolu bir kamyon.
Bir bodrum kat. Çocuklar anne tarafından oraya saklanmış. Bodrum soğuk ve pis kokulu. Fareler ve ensenize damlayan su damlaları.

Ben Geldim Gidiyorum

10, 11, 12 Mayıs 20:30

Chasing the Green Man, bir yıl boyunca İstanbul’da ikamet eden Rachael Clerke ve Billie Beckley’in yeni, ortak bir çalışması.
Sokaklara gerilmiş çamaşır iplerinden sıyrılıp, Tan vakti Galata Köprüsü’nü geçip müezzinin ezanıyla tekerleklerin acı sesiyle şehrin içinden yürüyoruz. Senin hayatından ve benimkinden geçmek. Çiğneyip tükürmek. Düşün. Takip et ve yol göster. Keşvet. Ve beni unutma.
Kıtaları kapsayan şehirde, karışık topluluğun, turist ve film yıldızlarının arasından iki genç kadın koşuyor. Paralell hayatlar sert gri kaldırımlara çarpıyor. Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.
Yabancılaşma, arkadaşlık, aşk gibi konuları ve yapay olan herşeyi keşfeden “Ben Geldim Gidiyorum”, canlı gösterim ve filmden oluşan, yüksek derecede görsel tiyatral bir çalışma. Oyun Türkçe altyazılı olmak üzere İngilizce sunulacaktır.

MüzikalİST

25, 26 Mayıs 20:30

Koreografi     Nebi Birgi
Superviaor:     Murat Atak

MüzikalİST, Broadway müzikallerinin sevilen parçalarından oluşan repertuvarıyla Talimhane Tiyatrosu’nda.
2009 yılında kurulan topluluk , Türkiye’de müzikal tiyatroyu temsil eden çok az topluluktan biridir. Kurulduğu günden bu yana, dünyaca ünlü müzikal eserlerin yer aldığı birçok gösteri ve konsere imza atan topluluk en son Genç Günler kapsamında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde Urinetown (Sidikli) müzikalini sahnelemiştir.
Repertuvarında müzikalin altın çağının başlangıcı kabul edilen 30’lu yılların Richard Rodgers, Cole Porter gibi bestecilerinden Kander & Ebb’e; Cy Coleman ve Sondheim gibi hem dönemi etkisi altına alan hem de günümüzde kült olarak nitelendirilen eserlerden Lloyd Webber’e geniş bir yelpaze sunuyorlar.
Bu konserde Broadway müzikallerinin altın çağından günümüze kadar gelen serüven, en güzel örnekleriyle sunuluyor.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.