Tiyatronun Kalbi Heidelberg’de Atacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yıl 28.’si düzenlenecek olan tiyatro festivali “Heidelberger Stückemarkt”a konuk ülke Türkiye’den çok sayıda dramaturg ve rejisör katılarak eserlerini tiyatroseverlerin beğenisine sunacak. Genç yetenekler arasında yapılacak yarışmada 23 bin 500 Euro para ödülü dağıtılacak.

Almanya’nın Heidelberg kentinde geleneksel olarak düzenlenen tiyatro festivali “Heidelberger Stückemarkt”da bu yıl Türkiye konuk ülke. Almanya’nın yanı sıra Avusturya ve İsviçre’den bir çok genç dramaturg ve rejisörün yer alacağı 9 gün sürecek olan festivale Türkiye’den de katılım olacak. 30 Nisan’da start alacak ve 8 Mayıs’a kadar sürecek olan etkinlikte ağırlıklı olarak “Memleket” hikayeleri işlenecek. Organizatörler, festival çerçevesinde düzenlenecek yarışmada toplam 23 bin 500 Euro para ödülü dağıtılacağını duyurdu.

ALMANCA ALTYAZILI OYUNLAR

Dramaturg ve genç rejisörlerin teşvik edilmesi konusunda Almanya’nın en önemli etkinlikleri arasında gösterilen Heidelberger Stückemarkt’a Türkiye’den Fehime Seven “Türkiye Kayası”, Berkun Oya “Güzel şeyler bizim tarafta” ve Ahmet Sami Özbudak ise “İz” adlı eseri ile katılacaklar. Türk dramaturgların oyunlarının Almanca altyazı ile Alman sanatseverlerin beğenisine sunulacağı ve jüriden en fazla puanı almak için yarışacağı açıklandı. Festival kapsamında çeşitli tanıtımlar, konserler ve tartışma toplantılarının yapılacağı da duyuruldu.

SANATSAL DİYALOG


Organizatörler, Türk tiyatro dünyasının ne kadar canlı olduğunu göstermek için Türkiye’nin konuk ülke seçildiğini belirtirken aynı zamanda Almanya’daki Türklerin sanatsal diyaloğunu gözler önüne sermek istediklerini vurguladılar. Hamburg Sanat Evi, Berlin Maxim Gorki Tiyatrosu, Braunschweig Devlet Tiyatrosu, Weimer Alman Tiyatrosu, Hannover Sanat Evi ve Bern ile Graz Tiyatroları’ndan da katılımın olacağı etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgi www.heidelberger-stueckemarkt.de internet adresinde.

TÜRKİYE’DEN KONUK OYUN

Festivalde ayrıca Türkiye’den şu konuk oyunlar da yer alacak: “Dağaçar Bey ve çöpün altın tektoniği”, “Yala ama yutma” ve “Aptal, sıradan ve suçlu”. Tiyatro Heidelberg’in adresi: Emil-Maier-Straße 16, 69115 Heidelberg. Tiyatro gösterileri Theaterkino (Hauptstr. 42), Zwinger1 ile Zwinger3(Zwingerstr. 3-5) salonlarında gerçekleşecek.

Hürriyet Avrupa

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.