Bursa 'Macbeth' ile Tanışacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezona bir Shakespeare klasiği ile ‘merhaba’ demeye hazırlanıyor. Usta sanatçılar, William Shakespeare’in Macbeth’ adlı oyununu Ekim ayının son haftasından itibaren Bursa’da sahneleyecek.

Şehir Tiyatrosu, “Her Yer Tiyatro, Her Yerde Tiyatro” projesi kapsamında gerçekleştirilen yaz turnesine hız kesmeden devam ediyor. Tiyatroyu kentin merkezine uzak yerleşim yerlerine de ulaştırarak, sanatı halkın ayağına götüren Şehir Tiyatrosu, aynı zamanda 2011 – 2012 sezonunun hazırlıklarına da başladı. Yaz boyunca ‘Pinti’ oyunuyla vatandaşları neşelendiren Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda dünya tiyatrosunun en önemli isimlerinden biri olan William Shakespeare’in ünlü tragedyası ‘Macbeth’i Bursalı sanatseverlerle buluşturacak. Güç tutkusunun insan ruhu üzerindeki etkisini konu alan oyun, Shakespeare´in en çok sahnelenen yapıtları arasında yer alıyor. Şehir Tiyatrosu sanatçıları, ‘Macbeth’i Bursa’da ilk kez sahneleyecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Prömiyer Ekim’in son haftasında

İlk gösterimi Ekim ayının son haftasında gerçekleştirilecek olan oyunda Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları tam kadro rol alacak. Shakespeare’in yazdığı, Sabahattin Eyüboğlu’nun Türkçe’ye çevirdiği ‘Macbeth’, İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Kubilay Karslıoğlu’nun yönetmenliğinde Bursa’da sahnelenecek.

Dekorunu Sertel Çetiner, kostümlerini de Müge Orman’ın hazırlayacağı oyunun ışık tasarımına Zeynel Işık, müziklerine de Murat Gedikli imzasını atacak.

Şehir Tiyatrosu, bugüne kadar ‘Sersem Kocanın Kurnaz Karısı’, ‘Rumuz Goncagül’, ‘Deli İbrahim’, ‘Hastalık Hastası’ ve ‘Reis Bey’ gibi klasikleri Bursalı sanatseverlerin beğenisine sunmuştu.

Son Dakika

Paylaş.

Yanıtla