Tiyatro Aşkı Engel Tanımıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ordu Belediyesince engellilerin toplumda kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini sağlamak amacıyla kurulan engelliler tiyatrosu, tiyatronun ve sanatın engel tanımadığını göstermeye çalışıyor.

Engelli oyunculardan oluşan tiyatro topluluğu, Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) Genel Sanat Yönetmeni Ali Kemal Tandoğan ile çalışıyor. Turgut Özakman’ın ”Ah Şu Gençler” adlı oyununu sahnelemeye hazırlanan engelliler, ocak ayında sahneleyecekleri oyunun hazırlıklarına şimdiden başladı.

Ali Kemal Tandoğan, yeni kurulan tiyatro topluluğuyla engellilerin de tiyatro yapabileceğini ve sanata katkıda bulunabileceğini göstermeye çalıştıklarını belirterek, ”29 yıldır oyunculuk, 6 yıldır da genel sanat yönetmenliği yapıyorum. Sanat hayatım boyunca yapmaktan en çok mutluluk duyduğum, en çok gururlandığım iş engelli arkadaşlarla oyun çalışmak. Bana bu mutluluğu yaşattığı için arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Tiyatro topluluğundan Şeymanur Emeksiz ise hayata küsmüş ve evlerinden çıkmayan engellilere seslenerek, şunları söyledi:

”Evde oturmayı, köşelere çekilmeyi bırakın, hayata karışın. Bizim de bir şeyler yapabildiğimizi kanıtlayalım. Engellerinize rağmen ayaklarınızın üzerinde durmaya çalışın. Yeni kurulan bu tiyatro topluluğu bizim kendimizi göstermemiz için iyi bir fırsat. Bu tiyatro topluluğuyla bizi dışlayan, yok sayan bir şeyler yapamayacağımızı düşünen insanlara ‘Engelli olarak bizde varız, bizde herkes kadar başarılı olabiliriz’ diyebiliriz.”

Akşam

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.