Dustin Hoffman Yönetmen Koltuğunda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oscarlı usta oyuncu Dustin Hoffman ilk yönetmenlik denemesine hazır. Quartet adlı filmin çekimleirne İngiltere’de başlandı!

Oscarlı usta oyuncu Dustin Hoffman ilk yönetmenlik denemesine hazır. Quartet adlı filmin çekimleirne İngiltere’de başlandı!

Steven Spielberg, Sydney Pollack, Mike Nichols, Costa-Gavras, Barry Levinson ve Arthur Penn gibi pek çok önemli yönetmenle çalışan Oscarlı usta oyuncu Dustin Hoffman ilk yönetmenlik denemesine hazır. Piyanist (The Pianist) filmiyle Uyarlama Senaryo dalında Oscar kazanan yazar ve senarist Ronald Harwood’un tiyatro oyunu Quartet’i sinemaya uyarlayacak olan Hoffman, projede Maggie Smith, Billy Connolly, Tom Courtenay, Pauline Collins, Sheridan Smith ve Michael Gambon’dan oluşan oyuncu kadrosuyla çalışacak.

Ülkemizde Tiyatro Kedi’nin geçtiğimiz senelerde Haldun Dormen, Zafer Ergin, Arsen Gürzap ve Işıl Yücesoy gibi dev bir oyuncu kadrosuyla sahneye koyduğu Quartet; şöhretli bir müzik geçmişinden sonra emekliliğe ayrılan dört opera sanatçısının, geldikleri huzurevinde eskiden kendi olağanüstü performanslarıyla plağa kaydettikleri Rigoletto operasının dördüncü perdesindeki “Quartet”i yeniden prova etmelerinin ve sahnelemelerinin komik ve duygusal öyküsünü anlatıyor.

Beyazperde‘nin haberine göre; çekimlerine İngiltere’de başlanan Quartet, Yaron Zilberman’ın yine sağlam bir oyuncu kadrosuyla çekimlerine başladığı ‘A Late Quartet’le olan benzerliğiyle de dikkat çekiyor.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.