İBB Şehir Tiyatroları'nın Yeni Oyunu Ufak Bir Hata

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İBB Şehir Tiyatroları Genç Tiyatro’nun yeni Oyunu Ufak Bir Hata, kasım ayının ikinci haftasında seyirciyle buluşuyor. Filiz Adıgüzel’in yazdığı Berna Adıgüzel’in yönettiği oyun 10-13 Kasım 2011 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde seyredilebilir. Oyun, daha önce “27. Genç Günler” festivalinde sahnelenmişti.

Ufak Bir Hata’da kendilerini bir yapbozun içinde bulan bir kadın ve bir adam, zaman sıçramalarıyla her defasında başka bir fotoğrafa dönüşen yapbozu çözmeye çalışırlar. Kadın ve adam, izleyiciye ironik bir dille sunulan yapbozun parçalarını, komiğin içinden geçerek bir araya getirirler. Katil kimdir? Katil gerçek midir? Gerçek nedir? Yapbozu oluşturan kimdir? Yapbozun bütün parçaları bir araya gelip soruların cevaplarını verebilecek midir?

Dramaturgluğunu Sinem Özlek’in, sahne uygulamasını Sırrı Topraktepe’nin, kostüm uygulamasını Onur Uğurlu’nun, ışık tasarımını Murat İşçi’nin, hareket danışmanlığını Senem Oluz’un, süpervizörlüğünü Engin Alkan’ın yaptığı oyunda, Selin Türkmen ve Tolga Coşkun rol alıyor.

Oyunun Broşüründen…

Yazan: Filiz Adıgüzel
Ankara’da doğdu. Üniversite eğitimlerini tamamlamak için Antalya ve Kırıkkale’de bulundu. Antalya’da “Turizm ve Otelcilik”, Kırıkkale’de ise “Elektronik Haberleşme” bölümlerinde okurken, Üniversite kapsamında çıkarılan dergilerde yazılar yazdı. Tamamladığı üniversitelerden aldığı diplomalarla, ilgili bölümlerin alanlarında iş arayıp bulamayınca; öğrencilik yılları boyunca yaptığı işleri, yarım günden tam güne çıkartarak; satış danışmanlığı, garsonluk gibi işler yaptı, ön muhasebe elemanı olarak çalıştı. İçinde bulunduğu durumun garipliği ile ilgili kısa öyküler ve düz yazılar yazdı.

Zamanla iş hayatından kalan vaktini okuyarak ve yazarak geçirmeye başladı. Bir süre sonra yazma tutkusunun ağır basmasıyla, tam gün çalıştığı işleri tekrar yarım güne indirerek, öğrencilik hayatına geri dönüp, Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümünde “Dramatik Yazarlık” Ana Sanat Dalı’nda, 2006-2010 yılları arasında eğitim aldı.

Yazma denemelerine çok daha önce başlamış olmasına rağmen, oyun yazımına, eğitimini aldığı okulla birlikte başladı ve bu süreç içinde oyunlar yazdı. Aynı süreçte, tiyatronun farklı alanlarında çalıştı. Halen tiyatronun çeşitli alanlarında çalışmaya ve yazmaya devam etmektedir. “Dramatik Yazarlık” bölümünde okurken yazdığı oyunlardan biri olan “Ufak Bir Hata” sahnelenen ilk oyunudur.

Yöneten: Berna Adıgüzel
Ankara’da doğdu. 1996 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı’ndan 1998 yılında ayrılarak Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girdi. Mezun olduktan sonra bir süre Ankara Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı. Çeşitli oyunlarda rol aldı ve Yönetmen yardımcılığı yaptı. Bilkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Aynı dönemde, Bilkent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nde Ses ve Konuşma dersi verdi. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oyunculuk Sanat Dalı’nda doktora öğrenimine başladı.

Hacettepe Üniversitesi ve İÜ Devlet Konservatuarı’nın Oyunculuk bölümlerinde eğitmenlik yaptı. GAL Tiyatro Topluluğu’nda; “Aşk Derken” (W. Shakespeare’in “Size Nasıl Geliyorsa” ve “Bir Yaz Gecesi Rüyası” oyunlarından kolaj), “Sevgili Doktor” (A. Çehov-N. Simon), “Keşanlı Ali Destanı” (H. Taner) oyunlarını, ZİFT Tiyatro Topluluğu’nda “Gölge Ustası” (Y. Müderrisoğlu, Y. Türker)’nı sahneledi. 2006 yılında İBB Şehir Tiyatroları’na girdi. Halen bu kurumda oyuncu olarak çalışmakta ve doktora öğrenimini sürdürmekte.

Oynadığı Oyunlar:

İBB Şehir Tiyatroları (2006)
Alemdar / Yazan: Orhan Asena / Yön: Engin Alkan
Kadınlar. Savaş. Komedi / Yazan: Thomas Brasch / Yön: Ekip Çalışması
Hizmetçiler / Yazan: Jean Genet / Yön: Ekip Çalışması
İstanbul Efendisi / Yazan: Musahipzade Celâl / Yön: Engin Alkan
Tersine Dünya / Yazan: Orhan Kemal / Yön: Yeşim Ceren Bozoğlu

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz / Yazan: Aziz Nesin / Yön: Kenan Işık
Leyla ile Mecnun / Yazan: İskender Pala / Yön: Ali Taygun

Ankara Devlet Tiyatrosu (2002-2005)
Oyun Nasıl Oynanmalı / Yazan: Vasıf Öngören Yön: Haluk Cömert
Çiçekleri Sarıkıza Yedirdim / Yazan: Nihat Genç / Yön: Erdal Küçükkömürcü
Şeytanlar / Yazan: John Whiting / Yöneten: Mehmet Ulusoy
At / Yazan: Gyula Hay / Yön: Özdemir Nutku
Yer Demir Gök Bakır / Yazan: Yaşar Kemal / Yön: Şakir Gürzümar

Enerjigündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.