Modern Dansta "Şehir-Orman" Zamanı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

En tanınmış sosyal sorumluluk projesi olarak 22 Kasım’da İstanbul seyircisiyle tanışıyor.

Beyhan Murphy sanat yönetmenliğinde kurulan MDTist’in (Modern Dans Topluluğu İstanbul) bu seneki yeni çalışması “Şehir-Orman”, ilk kez 2003 yılında Devlet Opera ve Balesi bünyesinde sahneye konulan en tanınmış sosyal sorumluluk projesi olarak 22 Kasım’da İstanbul seyircisiyle tanışıyor.

Seyahatname 2″nin geçtiğimiz Mayıs ayındaki başarılı performansıyla ilk kez perde açan MDTist, Beyhan Murphy’nin reji ve koreografisiyle sahneleyeceği dans drama türündeki eseriyle genç izleyiciler başta olmak üzere, yediden yetmişe doğayla ilgili sorumluluk taşıyan herkese sesleniyor.

Dünyaca ünlü yazar Rudyard Kipling’in ‘Jungle Book’adlı kitabından yola çıkılan eserde, bir metropolde yaşayan 15 yaşındaki Mogli’nin kendine ödev olarak verilen Orman Kitabı’nı okumasıyla yaşadıkları ele alınıyor.

20 kişilik MDTistanbul ekibi tarafından dans edilen projenin müziği Rahman Altın’a; hem vahşi doğayı hem de şehir yaşamını çağrıştıran stiliyle kostüm ve dekorları ise Serdar Başbuğ’a ait. Ayrıca iki sürpriz isim maNga ve Athena da birer parça ile iç içe geçmiş bu atmosfere müzikal bir katkı sağlıyorlar. Yine eserin bir parçası olan Şehir-Orman Tv kanalındaki haber bülteninde ise karşımıza usta haberciler Çiğdem Anat ve Mirgün Cabas çıkıyorlar.

Bir eğitim ve iletişim projesi olarak hazırlanan Şehir-Orman, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin geleceğini tehdit eden sosyolojik sorunların ekseninde çevre ve doğa kirliliği, toplumdaki eğitim yetersizliği, nesli tükenmekte olan hayvanlar, yeşil alanların içinde bulunduğu tehlikeler, sokakta yaşayan/çalışan çocuklar ve yozlaşan kültür gibi gündemlerle gençlerin dünyasına ışık tutuyor.

Siz de doğanın sorumluluğunu, yaşadığımız şehirler ekseninde ne ölçüde yerine getirebildiğimize bedenin dilinden tanık olmak istiyorsanız Fulya Sanat Sahnesi’nde sahnelenecek Şehir-Orman’ı sakın kaçırmayın!

Beşiktaş Belediyesi tarafından İstanbul’a kazandırılan Fulya Sanat Sahnesi bu proje ile daha da tanınacak.

Bu arada projeyi izlemek için sadece bilet almak yeterli değil. Gelirken yanınızda doğaya yeniden armağan ederek dönüştürebileceğimiz atık bir malzemeyi de getirmeyi unutmayın.

2011 GÖSTERİ TARİHLERİ:
22Kasım 20:00
27 Kasım 16:00
29 Kasım 20:00
18 Aralık 16:00
20 Aralık 20:00
21 Aralık 20:00

FULYA SANAT SAHNESİ Hakkı Yeten caddesi Selenyum Plaza(REAL alışveriş Merkezi içi) BEŞİKTAŞ

Hikaye özeti: Metropolde yaşayan Mogli adlı 15 yaşındaki bir gencin okulda kendisine ödev olarak verilen ‘Orman Kitabı’ adlı’ kitabını okumasıyla yaşadıklarını konu alıyor. ‘Orman Kitabı’nı okumaya başlamasıyla birlikte yaşadığı şehir ve kitapta anlatılan orman arasında bir yolculuğa çıkan Mogli; ormanda yaşayan hayvanlar ve cereyan eden olaylar ile şehir hayatında karşılaştığı insanlar ve olaylar arasında özdeşlikler kurar. Ormanın ve şehrin kanunlarının birbirine ne kadar benzeyip benzemediği sorusuna cevaplar arayan Mogli, şehirde patlak veren yoz kültürün de ayrımına net bir biçimde tanık olur. Mogli ,aklının eğitiminin, insanın var olma erdemlerini keşfedilmesi için yeterli gelip gelemeyeceğini sorgulamaya başlar.Okuyup yazmanın, kültürlü insan olmanın önemini hissederek, sivil toplum bilinciyle harekete geçer ve çevre & eğitim konularında faaliyet gösterecek olan gençlik derneğini kurar.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.