Tiyatro Çırakları İş Başında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber – TOBAV (Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı) 2011-2012 sezonunda yeni bir proje başlatıyor. Bugünün ve geleceğin tiyatro sanatçılarını bir araya getiren TOBAV’ın öncülüğünde buluşan  “Tiyatro Çırakları”, İstanbul’da lisans düzeyinde tiyatro, oyunculuk, sahne tasarımı, eleştirmenlik ve dramaturji alanlarında eğitim veren okulların öğrenci temsilcilerinden oluşuyor.

Adını ilk kez Dünya Tiyatrolar Günü’nde İstanbul şehir hatları vapurunda düzenledikleri özel bir gösteri ile duyuran “Tiyatro Çırakları”, bu yıl tiyatro hareketinin merkezi olan İstanbul’da profesyonel tiyatrolar ve etkinlik mekanlarında sergilenen performansları değerlendirerek sezon boyunca fark yaratan performansları ödüllendirecek. Topluluk bu amaçla İstanbul’da sahne alan profesyonel tiyatroların 15 Mart 2011 – 15 Mart 2012 tarihleri arasında ilk temsilini yapmış veya yapacak olan oyunlarını izleyecek ve değerlendirmeye alacak.

Topluluk bu proje ile ödül mekanizmasını aracı kılarak farklı okullardaki öğrenciler arasında dil birliği oluşturup ortak vizyon geliştirmeyi ve İstanbul’daki tiyatro yaşamını genç, içeriden bir bakışla analiz etmeyi hedefliyor.

Paylaş.

Yanıtla