“Okşamalar” İçin Sahneye Çıkıyorlar!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oyunları birçok dile çevrilen, İspanya’nın en önemli oyun yazarlarından ve Barselona’nın Devlet Tiyatrosu Direktörü Sergi Belbel, Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi kapsamında İstanbul’a geliyor. Belbel’in “Okşamalar” adlı oyunu için özel bir kadro sahneye çıkıyor! 1 Nisan Pazar günü saat 18:00’da Pera Müzesi’nde gerçekleşecek olan okumada Erkan Kolçak Köstendil, Funda Eryiğit, Nihal G. Koldaş, Sema Çeyrekbaşı, Erdinç Olgaçlı, Münir Can Cindoruk, Teoman Kumbaracıbaşı, Gonca Vuslateri, Ünal Silver, Halil Babür, Funda Şirinkal ve Mark Levitas gibi sinema ve tiyatrodan tanınan oyuncular yer alacak. Okumanın ardından yazarla bir söyleşi gerçekleşecektir. Etkinlik ücretsizdir.

1963’te Terrassa Katalonya’da doğan Sergi Belbel “La nit del cigne” ve “Carícies” (“Okşamalar”) oyunlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ve yeni Katalan dramaturjisinin yetenekli temsilcileri arasına girdi. Daha sonra yazdığı “Después de la Lluvia” günümüzde en çok oynanan ve çevrilen Katalan oyunları arasında yer alıyor. Oyunun Fransızca sahnelemesi 1999’da ‘En İyi Komedi Oyunu’ dalında Molière ödülüne layık görüldü.  1994’te yazdığı “Morir” oyunu 2000 yılında Ventura Pontos tarafından “Morir (o no)” ismiyle sinemaya uyarlandı. Sergi Belbel 2005 yılından beri Katalan Devlet Tiyatrosu’nun direktörlüğünü yürütmektedir.

Sergi Belbel’in oyunlarının isimleri çoğu zaman aldatıcıdır. Onun Okşamalar’ı daha çok tokatlardır, yumruklardır, tekmelerdir. Oyun Arthur Schnitzler’in La Ronde oyunundaki yapıyı korumakla beraber iki kişilik on sahne ve bir epilogdan oluşur. Fakat seksüel ilişki bu oyunun tek eksenini oluşturmaz. Okşamalar’da daha çok aşk-nefret ilişkisi, egosentrik ya da darmadağın aşklar bir aile ekseni etrafında ele alınmaktadır.

“Okşamalar” Oyun Okuması ve Sergi Belbel ile Söyleşi

Türkçe’ye Çeviren: Mark Levitas

Yöneten: Okan Urun

Oyuncular (sahneye çıkış sırasına göre): Erkan Kolçak Köstendil, Funda Eryiğit, Nihal G. Koldaş, Sema Çeyrekbaşı, Erdinç Olgaçlı, Münir Can Cindoruk, Teoman Kumbaracıbaşı, Gonca Vuslateri, Ünal Silver, Halil Babür, Funda Şirinkal, Mark Levitas

Tarih: 1 Nisan Pazar

Saat: 18:00

Yer: Pera Müzesi (Meşrutiyet Cad. No:65, Tepebaşı – Beyoğlu / İstanbul)

*Ücretsiz Etkinlik.

Detaylı Bilgi İçin:

www.vedigerseyler.com

yenimetinyenitiyatro.blogspot.com

*İstanbul Cervantes Enstitüsü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün desteğiyle.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.