Pekin Esintisi Başkenti Sardı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye’de 2012 Yılı Çin Kültür etkinlikleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen gala gecesi ile başladı. Çin’den gelen Pekin Opera ve Bale Tiyatrosu ile Çin Akrobasi toplulukları gösterilerini sundu.

Ankara’nın kardeş şehri Pekin’den gelen sanat ve akrobasi gruplarının Çin kültürünü Başkentlilerle biraraya getirdiği gala gecesi büyük ilgi gördü. Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen, geceye Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Pekin Belediye Başkan Yardımcısı Xia Zhanyi, Çin’in Ankara Büyükelçiği Müsteşarı, belediye bürokratları ile Çinli ve Ankaralı yüzlerce konuk katıldı. Gala programına geçmeden önce Gökçek ile konuk Belediye Başkan Vekili Zhanyi, Tiyatro Sergi Salonu’nda düzenlenen “Pekin Cazibe” adlı fotoğraf sergisini gezdi.

İlginç Gösteriler

Konuşmaların ardından, Çin’den gelen Pekin Opera ve Bale Tiyatrosu ile Çin Akrobasi topluluklarının Başkentlilere müzikten dansa, kungfudan savaş gösterisine, tabak çevirmeden akrobasiye kadar sundukları birbirinden ilginç gösteriler büyük beğeni topladı.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.