İSTANBUL içinbiroyun

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sevi Algan ve Sofia Mavragani ile İSTANBULiçinbiroyun

deneysel dans atölyesi

22-28 Eylül, 18:00-22:00

TAL, Fingersix ve ÇATI işbirliği ile: “İSTANBULiçinbiroyun”

deneysel dans atölyesi PlayforISTANBUL, gezgin çağdaş dans atölyesi playforPLACE’in ikinci durağıdır. Bu atölye “Oyun” eyleminin toplum ve kültür içindeki belirgin rolünü göz önünde tutarak, onun işlevini ve performatif/gerçekleştirici gücünü araştırır. Sofia Mavragani, bir yerden seçtiği bir sanatçıyı birlikte gerçekleştirecekleri ve seyirciye açık bir sunuma doğru gidecek atölye oyununun yaratım sürecine davet eder. İstanbul’da gerçekleşecek atölye için Sevi Algan’ı davet etmiştir.

Atölye, deneysel takasa dayanan birlikte öğretim ve sanatsal işbirliği pratiği üzerinde durur. Oyun oynamanın gücünü aldığı ve onun biricik tabiatında var olan “gerçeği hayal ürünü/imgesel olana, ciddi olanı komik olana, güncel yerelliği beklenmedik olana dönüştürmeyi” araştırır.

playforISTANBUL atölyesi “Sınır Oyunları”’na odaklanacaktır. Kişisel, sosyal, kültürel ve vatandaş olarak varoluşumuzun sınırlarında üretilmiş oyunlar…

“Oyun”’un karakteristik öğelerini, yaratım ve araştırma sürecinin tüm safhalarında uygulamak üzere; sınırdaki durumlarda ‘Oynayan Beden’ in özelliklerine dayanarak, yenilikçi hareket malzemesini keşfedeceğiz. Kişisel fikirleri cesaretlendirip, dinamik kompozisyon stratejilerini test edeceğiz.

Bu çalışma, odaklanmış bir farkındalık, hayalgücü, takas ve işbirliği ile katılımcıların performans ve fiziksel becerilerini geliştirmeyi amaçlar.

playforİSTANBUL, dansçı, oyuncu, müzisyen, profesyonel ve amatörlere; oynamaya yeteneği ve merakı olan herkese açıktır.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.