Yeni Sezon, Yeni Projeler: Kocaeli Şehir Tiyatroları…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ekim ayında perdelerini açmaya hazırlanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezonda adeta fırtına gibi esecek. Seyircisinin karşısına birbirinden yeni oyunlarla çıkmaya hazırlanan Şehir Tiyatroları sezonda 9’u yeni olmak üzere toplam 18 oyun sahneleyecek. Sezonun yeni oyunları arasında geçen yıl “Deprem” konulu oyun yazma yarışmasında birinci olan “Rasat Zamanı” adlı oyun da yer alacak.

Seyirci Sayısı Şaşırttı

Profesyonel oyuncu ve teknik kadrosuyla Türkiye’nin en önemli tiyatroları arasında yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yeni sezonda hazırladığı repertuarıyla iddiasını sürdürüyor. Yaz boyunca yeni repertuar çalışması üzerinde çalışan Şehir Tiyatroları Ekim ayında seyircisine yine tiyatro keyfi yaşatacak. Geçen sezon 5’i yeni toplam 13 oyun sahneleyen Şehir Tiyatroları, 282 gösterimin sonunda 84 bin 917 seyirci sayısına ulaştı. Söz konusu rakam Kocaelililerin iyi ve kaliteli olan her oyuna geldiğini bir kez daha kanıtladı.

Perde “Kral Lear” İle Açılacak

Şehir Tiyatroları, yeni sezonda da iddiasını sürdürüyor. Tiyatro perdelerini, William Shakespeare’nin ölümsüz eseri ve tiyatro tarihinin en önemli yapımlarından biri olan “Kral Lear” ile açacak. Büyük yankı uyandırması beklenen ve halen yoğun şekilde sahne provaları süren oyunun yönetmenliğini 2000 yılındaki “Üç Kuruşluk Opera”nın da yönetmenliğini yapan Malcolm Keith Kay yapıyor.

İşte Yeni Oyunlar

Şehir Tiyatroları “Kral Lear” in yanı sıra bu yıl 8 yeni oyun sahneye koyacak. Bu oyunların biri de geçen yıl Deprem konulu Oyun Yazma Yarışması’nda birinci olan “Rasat Zamanı” adlı eser olacak. Ali Ömür Ulusoy’un eseri olan oyunu Şehir Tiyatroları sanatçılarından Aydın Sigalı yönetecek. Oyunun prömiyerinin Ocak ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. “Dişi Horoz”,”Yedi Köyün Yargıcı”( Yaz sezonunda Gezici Tır Tiyatrosu ile Kocaeli köylerinde seyirciyle buluşan oyun, sezonda Gölcük Kervansaray Sahnesi’nde sahnelenecek), “Hizmetçiler,” “Kel Şarkıcı” ve “Dönemeç” adlı oyunlar da sezonun yeni oyunları arasında yer alacak. “Hizmeçiler”, “Kel Şarkıcı” ve “Dönemeç” adlı oyunlar SDKM’deki Tatbikat Sahnesi’nde perde açacak. “İtirafçı Yürek” ve “Kadın ile Memur” adlı oyunlar ise SDKM Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Seyirci İle Buluşmaya Devam Edecek Oyunlar

Bunun yanı sıra geçen sezon büyük ilgi gören ve kapalı gişe oynayan oyunlar da seyirci ile buluşmaya devam edecek. “Kösem Sultan”, “Kafesten Bir Kuş Uçtu-Guguk Kuşu”,”Karanlıkta Komedi”, “Rita”, “Seneye Bugün” ve ” Eski Fotograflar” yeni sezonda yine perde açacak. Ayrıca “Robinson Dans Öğreniyor” ve “Kristal Çiçek” adlı çocuk oyunları da Şehir Tiyatroları’nın minik izleyicileri için sahnelenecek. Yetişkinler için kukla oyunu olan “Gişe” sezonun oyunları arasında yer alacak.

Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Oyun Yönetecek

Öte yandan bu sezon Şehir Tiyatroları’nın usta oyuncuları birçok oyunun yönetmenliğini ve sanat danışmanlığını üstlenecek. Şehir Tiyatroları sanatçılarından Melih Düzenli; “Yedi Köyün Yargıcı” ve “Kel Şarkıcı”, Aydın Sigalı, “Rasat Zamanı” ve “İtirafçı Yürek”, Koray Onur; “Hizmetçiler” ve Aysel Yılmaz ise “Dönemeç” adlı oyunların yönetmenliğini üstlendi. Eylem Tanrıver “İtirafçı Yürek”; Arzu Bigat Baril, “Dişi Horoz” ve “Dönemeç”, Fatih Sevdi ise “Hizmetçiler” adlı oyunların sanat danışmanlığını yapacak.

Haberler

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.