3. Çeşme Tiyatro Festivali Başlıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +
[Çeşme Tiyatro Festivali Komitesi’nin 3. Çeşme Tiyatro Festivali duyurusunu okuyucalarımızla paylaşıyoruz.] Çeşme Tiyatro Festivali, tiyatroların özelleştirilmeye çalışıldığı, iktidarın bir parçası olmaya zorlandığı yıllarda 3. yılına giriyor. Karanlık bir dönemin, deniz yıldızlarından biri olmaya çalışıyor. Kendisiyle birlikte olacak Ateş böcekleri ile bir dönemin geçmişine ve geleceğine ayna tutuyor. Çeşme Tiyatro Festivali, ilk ikisinde olduğu gibi üçüncüsünde de Çeşme halkını sanatın duayenleri, akademisyenleri ile buluşturuyor. Çeşme’de sanat, sözlerin gücü ve estetiğin gerçekliğiyle, bugün gerçeğini değiştirmeye, etrafımızda yaşanan hayatlara dokunmaya çalışıyor. Sanatın bağımsız, özgürlükçü yanı, Çeşme halkıyla birlikte 16-20 Ekim tarihlerinde hayat buluyor.
Prof. Dr. Özdemir Nutku, Yrd. Doç. Adnan Tönel gibi akademisyenlerin yanı sıra, İstanbul Şehir Tiyatroları Sanatçıları Derneği başkanı ve Tiyatro Platformu Eş sözcüsü Ragıp Yavuz, İstanbul Şehir Tiyatroları eski genel sanat yönetmeni, oyuncu Orhan Alkaya, Devlet Tiyatrosu sanatçısı, yönetmen-oyuncu Gürol Tonbul, yazar Temel Demirer, ASSİTEJ (Uluslararası  çocuk tiyatroları birliği) sekreteri Nurkut İlhan, Özel Tiyatroların önemli temsilcileri, Nedim Saban, Yaşar Gündem, Haluk Işık, Kemal Oruç gibi birçok tiyatro üreticisi Festivalde,  merak edilenleri anlatıyor,  bugünü ve yarını yorumluyor.
Festivalde Belediye Başkanları buluşuyor !
“Kentsel dönüşümün sanata ve sosyal etkisi” başlığındaki söyleşide, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer bakış açılarını paylaşıyor, katılımcıların sorularını cevaplıyorlar.
Atölyeler Çeşme gençliğini ve sanatseverleri geliştiriyor !
Türkiye’nin önemli isimleri Atölyelerle, Ege Üniversitesi Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulunda buluşuyor.
Çeşme Dans Ediyor !
Dünya’nın bir çok kentinde Eğitim veren usta Tango’cu Faysal Tekoğlu, Tango Atölyesiyle 5 gün boyunca bizlerle birlikte olurken son gün atölyenin gösterisini çeşmelilerle paylaşıyor.
Çeşme Oynuyor !
Ülkemizin önemli isimleri oyunculuk atölyelerinde, çeşmelilerle buluşuyor. Nedim Saban (Tiyatro Kare), Haluk Işık (Yeryüzü sahnesi), Ragıp Yavuz (İstanbul Şehir Tiyatroları), Gürol Tonbul(İzmir Devlet Tiyatrosu), Orçun Masatçı(İzmir Yenikapı Tiyatrosu), Adnan Tönel (Yeni Yüzyıl Üniversitesi sahne sanatları bölüm başkanı)
Çeşme Film çekiyor !
Belgesel sinemanın önemli temsilcilerinden Mesut Kara 5 gün boyunca sinema atölyesinde, çeşme halkıyla buluşuyor.
Festival’de, Çeşme Belediye Tiyatrosu’nun ödüllü oyunu “her şartta kadın var”, İstanbul Tiyatro Simurg,’un “Sözcükler Can Yücel’i Özler”, İzmir Sanat Kulesi’nin “Matrak Adamlar”, Toprak Sahne’nin “Vasiyet”, Menemen Belediye Tiyatrosu’nun “Hadi Beni Öldürsene Canikom”, İzmir Yenikapı Tiyatrosu’nun “İmparatorluk Kuranlar”, Gaziemir Belediye Tiyatrosu’nun “Ada” oyunları seyirciyle buluşurken, sokakları yine oyunlar şenlendiriyor. Her gün Çeşme’nin bir pazarında ve açılış günü Meydanda oynanacak oyunları; Yenikapı Tiyatrosu, Dikili Belediye Tiyatrosu, Çeşme Belediye Tiyatrosu, Nilüfer Sokak Oyuncuları, Tiyatro Karga, Sokak Sanatları Atölyesi sergiliyor.
Şiirsiz olmaz !
Son gün kentin önemli şairleri Festivalimize ses veriyorlar. Tuğrul Keskin ve Halim Yazıcı ayrı ayır şiir dinletileri ile Çeşme’den Dionysos’a selam yolluyorlar.
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.