GRİ Sahne Ocak Programı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

GRİ, geçtiğimiz ay prömiyer yapan oyunu “Kısalar”ı bu ay da sahnelemeye devam ediyor. Samuel Beckett’in sekiz kısa oyunundan oluşan oyun, Ocak ayında her Çarşamba GRİ Sahne’de izlenebilir. Ayrıca, Ocak boyunca Harold Pinter’ın son oyunu “Kutlama” da GRİ Sahne’de sahnelenmeye devam edecek. “Kutlama” bu ay Cumartesileri oynuyor. Her iki oyun da 20.30’da.

GRİ Sahne, Ocak ayından itibaren dünyanın en geniş katılımlı kısa film dağıtım ağı olan “Future Shorts” kısa filmlerinin gösterimlerine ev sahipliği yapacak. Future Shorts kısa film seçkisi her Pazar 19:30’da izlenebilir.

KISALAR

“Kısalar” Samuel Beckett’in sekiz kısa oyunundan oluşuyor. Bazıları Türkiye’de ilk kez GRİ tarafından sahnelenecek olan oyunlar, oynanış sırasına göre şöyle: Sözsüz Oyun I, Adımlar, Ohio Doğaçlaması, Felaket, Sözsüz Oyun II,  Ben Değil, Geliş ve Gidiş, Ne Nerede.

Biletler Biletix‘te ve GRİ Sahne gişesinde.

Yazan: Samuel Beckett

Yöneten: Ümit Doğan

Oyuncular: Armağan Arslantürk, Bengi Özboyacı, Can Özden, Mehmet Zeki Giritli, Melis Özdemir, Özgür Şahin, Seda Yüz Doğan, Şükran Aktı, Ümit Doğan, Yasemin Yüksel

Süre: İki perde, 120 dakika

Başlangıç Saati: 20:30

Tarihler: 2, 9, 16, 23 Ocak Çarşamba

Samuel Beckett Hakkında

Hayatın temel çelişkisi olarak varlık ve hiçlik meselesini incelikle işleyen Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Samuel Beckett, tüm mekanlara ve tüm zamanlara hitap eden evrensel bir bakış açısıyla kaleme aldığı varoluşçu, absürd ve minimalist tiyatro eserlerinde insanın her şeye rağmen devam etme zorunluluğunu yalın bir şekilde yansıtır.

KUTLAMA

20. yüzyıl en önemli yazarlarından, Pinteresque akımına adını veren Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Harold Pinter’ın 2000 yılında yazdığı son oyunu “Kutlama”, Türkiye’de ilk kez GRİ tarafından sahneleniyor.

Herkesin birbirinin canını yakarak kendi varlığını “kutladığı” bir akşam yemeği. “Ambiyansın insanı çepeçevre sardığı” bu restoran üstünlük elde etmek için birbirleriyle acımasızca çarpışan bireylerin savaşına sahne oluyor. Her şeyin giderek sanallaştığı, gerçeklik algısının durmadan değiştiği dünyada; anlamı kaybeden, acı çekmeyi hatta mutlu olmayı bile reddeden birey, ait olduğu sınıfın dinamikleriyle neye dönüşüyor? Yine de hala gerçek olan bir şey var mı? Geriye kutlanacak bir şey kaldı mı?

Biletler Biletix‘te ve GRİ Sahne gişesinde.

Yazan: Harold Pinter

Yöneten: Ümit Doğan

Yönetmen Yardımcısı: Seda Yüz Doğan

Oyuncular: Can Özden, İpek Seyalıoğlu, Mehmet Zeki Giritli, Melis Özdemir, Ömer Acar, Özgür Şahin, Seda Yüz Doğan, Ümit Doğan, Yasemin Yüksel

Süre: 55 dakika

Başlangıç Saati: 20:30

Tarihler: 5, 12, 19, 26 Ocak Cumartesi

FUTURE SHORTS

Londra merkezli Future Shorts; 2003 senesinden beri, 18 ülke, 60 şehirden oluşan dağıtım ağıyla dünya çapında yeni bir film izleyici kitlesi yaratmış ve kısa filmlerin uluslararası platformda milyonlarca izleyiciyle buluşmasını sağlamıştır.

FUTURE SHORTS Festivali dünyanın en büyük “Pop Up” Film Festivalidir.

Her üç ayda bir Future Shorts’un Londra’daki genel merkezinde dünya çapında klasik, kült ve ödül kazanmış kısa filmlerin en iyi örneklerinden bir program oluşturulur. Senede toplam dört bölümden oluşan festival programının “Winter Edition II” bölümü Ocak ayından itibaren GRİ Sahne tarafından İstanbul’lu film severlerin beğenisine sunuluyor.

Süre: 120 dakika

Başlangıç Saati: 19.30

Tarihler: 13, 20, 27 Ocak Pazar

GRİ Sahne

Prof. N. Mazhar Öktel Sk. No:19/A Şişli – İstanbul

0212 232 34 12/0507 845 15 74

info@grisahne.com

grisahne.com                 twitter.com/grisahne                facebook.com/grisahne

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.