Boş Sahne Şubat Ayı Boyunca Şermola Performans'ta

Pinterest LinkedIn Tumblr +
BOŞ SAHNE, ŞUBAT ayı boyunca her ÇARŞAMBA Şermola Performans’ta 

6 Şubat- AKADEMİ İÇİN BİR RAPOR, 20.30
13 Şubat- LABİRENTLER, 20.30
20 Şubat- AKADEMİ İÇİN BİR RAPOR, 20.30
27 Şubat- LABİRENTLER, 20.30
Biletler için;
http://www.sermolaperformans.com/biletler
YER: Şermola Performans
İstiklal cd. İmam Adnan-Nane sk. no:5 kat:2 Beyoğlu İstanbul
(İstiklal caddesinden İmam Adnan sokağa girince soldan ikinci sokak, ikinci bina.)
AKADEMİ İÇİN BİR RAPOR 
Franz Kafka
(Tek perde, 55 dk.)

F. Kafka’nın Akademi İçin Bir Rapor isimli öyküsü insana dönüşmüş eski bir maymunun geçmiş yaşamına ilişkin bir rapordur. Öykü (ya da rapor) maymun-insanın ağzından akademi üyelerinin daveti üzerine onlara hitaben yazılmıştır. Boş Sahne olarak oyunu bir oyuncunun öyküyü anlama çabası olarak tasarladık. Yani oyuncu öyküyü anlamak isteyen oyuncuyu oynar. Öyküyü okurken bedeninde oluşan itkilere yol verir ve bu itkilerin dönüşeceği fiziksel eylemleri araştırır. Başka bir deyişle tekil bir okuyucu deneyimini sahnede seyirciyle birlikte yeniden deneyimler; Kafka deneyimini.
LABİRENTLER 
Ursula K. Le Guin
(Tek Perde, 40 dk.)
Ursula K. Le Guin’in aynı adlı öyküsünden oyunlaştırdığımız “Labirentler” bir yaratık tarafından önce hapishaneye kapatılan daha sonra çeşitli labirentlerde bazı deneylere maruz kalan bir yaratığı ve geçirdiği süreçleri, yaratığın dilinden anlatıyor. Eylemin labirentlerde geçiyor oluşu, yaratığın fiziksel anlamda deneylere maruz kalması öykünün oyunlaştırılmasına; yaratık tarafından anlatılması ve yaratığın kendini tiyatrodaki oyuncu-seyirci ilişkisine benzer bir şekilde diğer yaratığa beğendirme isteği bu anlatının bir oyuncu tarafından temsiline olanak sağlıyor.
BOŞ SAHNE
Labirentler oyunuyla birlikte çok sayıda seyirciyle buluştuk, çok şey öğrendik. Artık daha az bildiğimizi düşünüyor, daha çok merak ediyoruz. 
Sade ve özgür bir şekilde yaşamak, yaşadığımız gibi tiyatro yapmak istiyoruz.
Ayrıntılı bilgi için: www.bossahne.com
https://www.facebook.com/bos.sahne.1
https://twitter.com/BosSahne

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.