O Tiyatroya Tepkiler Çığ Gibi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aile içi gayri meşru ilişkileri mizah kılıfıyla sunan ‘Çirkin’ isimli oyuna sanat dünyasından da tepki yağmaya devam ediyor.

Bir haber kanalına konuşan Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez , Devlet tiyatrolarının ve şehir tiyatrolarının özellikle ülkenin hassas bir dönemden geçtiği süreçlerde gündeme geldiğine dikkat çekerek “Devlet tiyatrosundaki insanlar akıllarından şunu çıkarmamalı; harcadıkları her bir kuruş, oturdukları makam ve mevki bu memleketin insanlarının verdiği vergilerle oluşturulmuştur. Devlet tiyatrosunun öncelikle hasas olması gerektiği bir takım kurallar var. Bunlar toplumun hassasiyetini göz önünde bulundurmaktan tutun da, Türkçemizin korunmasına kadar asla ihlal edilmemesi gereken kurallardır” diye konuştu.

Oyunu izlemediğini ancak oyunun uzunca bir süredir oynandığını ifade eden Yenilmez, “O oyun hangi mecburiyet, hangi hassasiyetle, sahneye konuldu onu da bilmiyorum. Devlet ve şehir tiyatroları ne devletle, ne millet hassasiyetiyle buluşmayan noktada. Ve korkarım ki bu yapı bu şekilde devam ettiği sürece bu tür tartışmalar devam edecek. Ve olan Türk tiyatrosuna olacak, Türk edebiyatına olacak.” dedi.

Ahmet Yenilmez şöyle devam etti:
“Bu yapıya müdahale edilmediği sürece milletin vergisiyle ve devletin sağladığı imkanlarla, milletle de dalga geçilecek. Devlet ciddiyeti de oratadan kaldırılmaya çalışılacak. İçeriğini bilemiyorum ama konu itibariyle bu topraklarda, tiyatro bilinci yerleşmemiş bir toplumda böyle bir oyun repertuardan nasıl geçer. Devlet tiyatrosunda hala repertuar diye bir kurum var mı? O da ayrı bir tartışma konusu.”

TimeTurk

Paylaş.

Yanıtla