İmam ve Kuran Kursu Öğrencilerinden Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

imam-ve-kuran-kursu-ogrencilerinden-tiyatro-2405131200_lSivas’ın Suşehri İlçesi’nde imamlık yapan Murat Güleç yönetiminde Kuran kursu öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Günümüz ailesi’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

İmam Güleç, Camide vaazda anlattıklarımızı görsel olarak da ailelere izlettirmek istedik. dedi.

Suşehri ilçesi Çataloluk Beldesi merkez cami imamı Murat Güleç, Kuran kursuna gelerek eğitim alan öğrencilerin katılımıyla bir tiyatro grubu oluşturdu. Yaklaşık 3 aylık bir çalışma ile hazırlanan ‘Günümüz ailesi’ isimli 4 perdelik oyun ilçe merkezindeki Atatürk İlköğretim Okulu’nda sahnelendi. Oyunu ilçe belediye Başkanı Sedat Sel ile vatandaşlar izledi. İmam Murat Güleç’in senaryosunu yazdığı ve yönettiği oyunda, yaşlı bir anne babanın oğullarının yanına sığınması, kabul edilmeyen bu kişilere kız çocuklarının sahip çıkması ve hacca giden çiftin bütün küs oldukları ile barışması konusu işlendi. Oyunda rol alan ve yaşları 9 ile 14 arasında değişen 11 çocuğun performansı beğeni kazandı.

‘CAMİDE ANLATTIKLARIMIZI SAHNEYE TAŞIDIK’

Oyunu hazırlayan imam Murat Güleç, projenin 7 yıl önce ortaya çıktığını ve her yıl farklı oyunlar sahnelediklerini belirterek, özellikle köylerde yaşanan sorunları gündeme getirmeye çalıştıklarını belirtti. Köylerde su, tarla gibi nedenlerle kavgalar yaşandığını belirten Güleç, Vatandaşların sorunlarını kürsüde vaazlarımızda söyledik ama başarılı olamadık. Bunu birde görsel olarak, sorunlu olan ailelerin çocuklarına rol vererek, onları oynatarak, onların dedeleri babalarının da o oyunu izleyip ders almalarını istedik. Bundan sonuç aldık, onun için biz de kürsüde yapamadığımızı, vaazlarda başarılı olamadığımız konuları böyle çocuklarımızla sahneye taşıyarak görsel olarak sonuç alıyoruz. diye konuştu.

Odatv

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.